Van Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma şoförlerine iletişim kuralları ve kılık kıyafetle ilgili seminer verildi. 


Büyükşehir Belediyesi, vatandaş odaklı hizmetlerine devam ediyor. Ulaşım Daire Başkanlığı, belediyenin konferans salonunda şoförlere yönelik bir seminer düzenledi. Eğitimci psikolog Nursen Avcı tarafından verilen seminere belediye otobüs şoförleri katıldı. Şoförler; iletişim kuralları, kılık kıyafet, yolcu taşıma güvenliği, trafik bilinci ve trafik kurallarına yönelik bilgilendirildi.
Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, “Şoförlerimizin işini kolaylaştırmak için akılı bilet sistemine geçilecek. Akıllı bilet hem vatandaşlarımız için iyi olacak hem de şoförlerin işini kolaylaştıracak. Büyükşehir Belediyesi olarak kentte toplu taşıma yapan şoförlere yönelik eğitimlere başladık. Bu eğitimlerde teknik bilgi ve iletişim kuralları ile ilgili bilgiler verdik. Seminerlerimiz ilçelerde de yapılacak. İnşallah vatandaşlarımıza en güzel hizmeti veremeye devam edeceğiz” dedi.


Belediye otobüslerinde taşıması yasak olan maddelere karşı duyarlı olunması gerektiğini kaydeden Tamer, şoförlerden veya uygulamalardan şikayeti olan vatandaşların şikayet hatlarını arayarak bildirimleri yapmalarını gerektiğini kaydetti.
Toplu taşıma şoförlerine yönelik eğitimlerin kent genelinde devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim