Kanun Hükümden Kararname (KHK) ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi başlattığı asfalt çalışmaları kapsamında, Başkale ilçesinde 148 kilometre yolu asfaltladı.

 

İran sınırında bulunan Başkale ilçesindeki 148 kilometrelik asfalt için 15 milyon lira harcandı. Belediyeden yapılan açıklamada, 2017 programı çerçevesinde yolu olmayan mahallelere yeni yollar açılırken, asfaltı olmayan yollar ise asfaltlandığı bildirildi. Çalışmaların devam ettiği Başkale ilçesinde incelemeler yapan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanı Cem Bartın, Van’ın en uç noktalarına kadar hizmeti götürüldüğü belirtilen açıklamada, son yılların rekoru kırıldığı belirtti.

 

Bartın, “Yol konusunda yıllardır hizmet alamayan İran sınırındaki Başkale İlçesine 148 kilometrelik bölümüne sıcak asfalt dökülmüştür. 15 milyon lira gibi bir harcamanın yapıldığı yolların asfaltlanması vatandaşları da mutlu etti.” diye konuştu.

 

Zorlu iklim koşullarına karşı İran sınırındaki en ücra noktaya hizmeti götürdüklerini söyleyen Bartın şöyle konuştu: “Başkale’de devam eden çalışmalarımızı kontrole geldik. İlçemiz geçmiş dönemlerde hizmet almakta ciddi sıkıntılar yaşamış. Daha önceden bu yollar hep stabilizeydi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu ve Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın’ın da destekleriyle bu yollar şimdi hep sıcak asfaltla kaplandı. Halkımızın da çok olumlu tepkileri var. Bu da bizi çok mutlu ediyor.”

 

Yapılan hizmetlerden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Esenyamaç Mahallesi sakini Halit Güneş şöyle konuştu: “Daha önceden yollarımız çok kötüydü. Yazın tozdan kışında kardan çamurdan dolayı çok zorluk çekiyorduk. Yapılan asfalttan dolayı şimdi yollarımız gayet iyi ve modern bir yapıya kavuştu. Yapılan hizmetten dolayı yetkililere çok teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim