Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı olan referandumun tamamlanmasıyla birlikte gözler yeniden kentin yerel sorunlarına ve yapılacak olan yatırımlara çevrildi. Van’da yüzde 42,8 oranında bir oy alarak, bu sonucu “Başarılı” olarak yorumlayan AK Parti’nin Van Milletvekili Beşir Atalay, her seferinde dile getirdiği Ankara’ya güçlü gitme konusunda da elini sağlamlaştırmış oldu. Bu anlamda son zamanlarda önemli projeleri dillendiren ve bunların bir çoğunun hayata geçirilmesi için de referandum sonrasını işaret eden Atalay, referandumun hemen ertesinde önemli yatırımlardan biriyle ilgili çalışmayı gündeme getirdi. Müjdesini ilk olarak Şehrivan Gazetesi ile paylaştığı Van Zehra Üniversitesi ile ilgili görüşmelerin referandum sonrası yeniden başlayacağını daha önce dile getiren Atalay, meclis açılır açılmaz bu tasarının TBMM’nin gündemine geleceğini duyurdu. Bu üniversitenin Van’a yapılacağı ile ilgili müjdeyi paylaşan Atalay’la birlikte çarpıcı bir değerlendirme de geçtiğimiz günlerde Van’da buluşan işadamlarının toplantısında konuşan Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’dan geldi. Yalçın, belediyenin mevcut binasının özel bir üniversite olarak kullanılabileceği mesajını vererek heyecanlandıran ifadeler kullandı.

 

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın Van’a kazandırmak için büyük çaba verdiği Van Zehra Üniversitesi ile ilgili geri sayım başladı. Atalay’ın bizzat başkanlığını yürüttüğü TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda aylar önce çalışması hazırlanan Zehra Üniversitesi bilindiği Ahmet Davutoğlu hükümetinin değişmesi, 15 Temmuz Darbe girişimi gibi olaylardan dolayı sekteye uğramıştı. Atalay, yaptığı son değerlendirmede sekteye uğrayan Van’ın ikinci üniversitesinin referandumun sonrasında meclise geleceğini söylemişti. Van referandumunda 42,8’lik bir oranın büyük başarı olduğunu ve Van’ın sorunlarının çözümünde önemli olduğuna vurgu yapan Atalay, bu noktada söz verdikleri çalışmalar için girişimlerini devam ettireceklerini söyledi. Atalay’ın Van’ın önemli sorunlarının çözümü için çalışmayla birlikte yapacağı o değerlendirmesinin önemli başlıklarından birisi de Zehra Üniversitesi oldu.

 

 

ATALAY: BU ÜNİVERSİTEYİ VAN’A KURACAĞIZ!

Atalay, seçim değerlendirmesinin ardından yaptığı konuşmasında yeniden üniversite kurulma sürecini değerlendirirken, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Çalışmalarımız var, sizlerde bunu çok iyi takip ediyorsunuz. Ak Parti döneminde şehrimize çok hizmet geldi ve inşallah gelmeye de devam edecek. Bu yeni dönemden sonra inşallah Van’la ilgili bizim Ankara’da elimiz güçlendi ve daha güzel şeyler getireceğiz. Bir üniversite talebimiz var. Tasarıları falan yakında gündeme gelecek. İnşallah bu üniversitemizi de Van’da kuracağız. Referandum sonra partimizle de daha çok görüşmeler yapılacak. Partimizde ruh yenilenmesi adına çalışmalar yapacağız. Ankara’da o anlamda çalışmalarımız olacak.” şeklinde konuştu.

 

 

YALÇIN: BELEDİYE BİNASI ÇOK GÜZEL, ÖZEL BİR ÜNİVERSİTE OLUR!

Atalay’ın sözleri heyecan yaratırken, referandumun hemen öncesinde işadamlarının Van buluşmasında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yaptığı değerlendirmede Van Büyükşehir Belediyesi’nin bir üniversite binası olabileceği ile ilgili flaş sözlere yer verdi. Van’a dair çalışmaları anlatırken yeni büyükşehir binası ile ilgili konuşan Yalçın: “Bizi belediyede ziyaret eden çok sayıda dostumuz oldu. Her gelen belediye binasının çok güzel olduğunu söyledi. Hakikatten çok güzel olmuş. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bende diyorum ki bu bina çok güzel ve özel üniversite olur diyorum.”

 

 

VANLI ÇOCUKLAR BURADA OKUSUN, SONRA GİTSİN

Yeni belediye binasının Van Zehra Üniversitesi’ne mi verilebileceği fikrini akıllara getiren Yalçın, o bina ile ilgili olarak: “Neden böyle düşünüyorum? Vanlı gençler burada okumalı, yüksek lisansını, doçentliğini ve doktorasını dışarda yapmalı. Eğer siz çocuklarınızı burada okutmazsanız. Kaçtıktan sonra bayramınız mübarek olsun. Bizim Kayseri’de organize sanayi bölgesinde yer alan 3 işadamımız bunu böyle çözdü. Nasıl çözdü?  Benim çocuğum fabrikamın başına geçecekse en azından üniversiteyi burada okusun, sonra doktorasına gidecekse gider gelir. Kayseri’deki 3 dev üniversiteyi işadamlarımız teşvik ettiler.” ifade etti.


ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - HÂKİM İNALÖZ

Editör: TE Bilisim