ŞEHRİVAN ÖZEL / ÖNDER ALTINAL


2010 yılında projesi hazırlanan ve çalışmaları uzun süredir durmuş olan Van Çevre Yolu’nda yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk’ün de katıldığı toplantı ile uzun süredir çözüm bekleyen sorun bakanlıkta özel bir toplantı ile gündeme alındı. Gözler enine boyuna tartışılan Çevre Yolu ile ilgili çıkacak olan kararda.

 

Van’ın iki önemli sorunu olan Van Çevre Yolu Projesi ve Kot seviyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki toplantı da konuşuldu. İhalesi ve yapım çalışmaları 2010 yılında yapılan, fakat uzun süredir kamulaştırma sıkıntıları nedeniyle durdurulan Çevre Yolu özel bir toplantıda gündeme alındı. 18’inci maddeden dolayı sürecin tam anlamıyla durduğu yol son zamanlarda da sıkça tartışma konusu olmuştu. Van’ın Büyükşehir olmasından sonra belediyenin sorumluluğuna geçen yolun yapımı tamamlanmayınca da Van’da düzenlenen Güç Birliği toplantılarında Van Milletvekili Beşir Atalay, “Gerekirse biz yaparız.” Demişti. Konuyla ilgili hükümet yetkilileri “Çevre yolunu muhakkak tamamlayacağız” derken, belediye başkanı Bekir Kaya ise “Sorun benden kaynaklanıyorsa istifa ederim” demişti. 

 

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ DE O TOPLANTIDA

Tüm bu gelişmelerin ardından Van Çevre Yoluyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ankara’da bulunan Yazı İşleri Müdürümüz Yunus Emre Aykaç’ın da katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplantısında Van’ın çevre yolu ve kot seviyesi konuşuldu.  Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti Van Milletvekili ve eski bakan Beşir Atalay, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve çok sayıda katılımcı katıldı. Bakanlıkta başlayan toplantı devam ediyor. Toplantıyla ilgili detaylar gelecek...

 

Editör: TE Bilisim