Van 3 yıl sonra ağırladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmaya hazırlanıyor. Ak Parti’nin 6. Olağan kongresi için Van’a gelecek olan Erdoğan’ın gelişi kentte büyük bir heyecan ile beklenirken, ziyaret ile Van’da dile getireceği konular da merak konusu oluyor. Şüphesiz bu konuların başını da Çevre Yolu gibi uzun yıllardır bitmesi beklenen konular çekiyor.

 

İlk kazması 2009 yılında vurulan Çevre Yolu Van’ın en büyük sorunlarından birisi olurken, Vanlılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinde Çevre Yolu ile ilgili müjde bekliyor. Son dönemlerde birbirinden büyük ve etkili projeler ile anılan ve Van Büyükşehir Belediyesi eliyle hizmette altın yılını yaşayan Van’da, vatandaşlar en kritik meselelerden birisi olan Çevre Yolu konusunda uzayan sürecin bitmesini bekliyor. Bu anlamda DBP döneminde bitmemesi hasebiyle yetkisi belediyeden alınıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilen yol için talepler aralıksız sürerken kente neredeyse herkesin en büyük önceliğinin de başını çekiyor.

 

HERKESİN GÖZÜ BU YOLDA

 

Son olarak Van Büyükşehir Belediyesi eliyle çalışmalarına ağırlık verilen ve aşama katedilen Van Çevre Yolu için beklenti sürerken Vanlı, Erdoğan’ın bu yol için artık hızlı bir bitirme kararı vermesini bekliyor. 18’inci madde ile kamulaştırma konusu da uzun zamandır gündemden düşmeyen bu yol, bir yönüyle de 2019 öncesi hayata geçirilmesi en hayati konuların başını çekiyor.

 

VAN’IN EN BÜYÜK TALEBİ: ÇEVRE YOLU!

 

Çevre Yolu’nun bitmesi konusunda talepler en son Güç Birliği Toplantısı’nda Ahmet Arslan’a da kentteki bir çok dinamik tarafından aktarılan konu gündemi meşgul ederken, Vanlı işadamlarından Burhan İnan da ziyaret öncesi konuyla ilgili değerlendirmeleri paylaştı. Bu anlamda Van’ın çağrısını sık sık dile getirmesi ile öne çıkan İnan, beklentiyi paylaşırken: “18. madde uygulaması 10 yılda bu yolun yapılamamasına sebebiyet verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu Çevre Yolu’nun kendi himayesinde olduğu için ivedilikle bitirilmesini bekliyoruz. Bu yolda en büyük beklenti kamulaştırma yapılması. Çünkü bu dolaylı olarak yüz bin civarında insanı ilgilendiriyor. Van genelini ise ana caddelerin artık yükü kaldırmaması, çevre yoluna bağlantılı yapılmaması gibi nedenlerden de mağduriyet yaratıyor. Hızlı kamulaştırma yapılırsa bir çevre yolu bu yıl sonu itibariyle bitirilir ve Van’ın en önemli sorunu ortadan kalkar. Ve bu yatırım yine Sayın Cumhurbaşkanı’nın açılışına gelip Van’a kazandırılmış en büyük proje olarak hayata geçecektir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim