Van’da seçim yarışı başladığından bu yana hız kesmeyen şiddet olayları ve saldırılar hız kesmeden sürüyor. Partilerin seçim araçlarından, seçim bürolarına kadar gerçekleştirilen saldırılara birileri aralıksız devam ediyor. En çok AK Parti’nin maruz kaldığı Saadet Partisi de ciddi boyutta etkileniyor. Partilerin imzaladığı protokol, kentteki STK’ların ortak açıklamaları ve halkın isyanına rağmen partiler bir birleri ile verdikleri amansız mücadeleden dolayı yaşananlar halkı da huzursuz ediyor. Buna rağmen kentteki siyasi partilerin liderleri duruma artık ‘Dur’ demek için gerekli ağırlığı sergilemiyor. Hal böyle olunca Van bir haftayı daha bol saldırılı ve şiddet olaylarla dolu geçirdi. Yerel seçimlere iki hafta gibi bir süre kalan tansiyon bir kat daha artmış oldu.

AK PARTİ’Lİ KOÇ’UN ARACI SALDIRIYA UĞRAMAYA DEVAM EDİYOR!

Bu saldırılardan en çok yara alan parti olan AK Parti’de adaylara ve araçlarına yönelik saldırılar sürüyor. Daha önce de aracı ve seçim bürosu taşlanan İbrahim Koç’un haftasonu da seçim aracına saldırı gerçekleştirildi. Aracı adeta kullanılmaz halan Koç saldırı sonrası bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Koç açıklamasında; Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettirmekteyiz. Bu çalışmalarımızda gün yok ki saldırıya uğramamış olalım. Maalesef ki bunlardan en sonuncusunu bugün Şabaniye Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz seçim çalışmalarında yaşadık. İki aracımızdaki on kişilik ekibimiz sokaktaki ev ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra sokak başında organize halde bekleyen bir grubun çirkince saldırısına uğramıştır. Bu grup arkadaşlarımıza “Buraya ‘Nasıl gelirsiniz, buralar bizim bölgemiz, size burada yer yok Türünde ifadeler kullanarak; sonrasında kantarın topuzunu kaçırarak tehdit, hakaret ve küfürler savurmuşlardır. Aralarında üç bayan arkadaşımızın da bulunduğu ekibimiz olayların daha da büyümemesi için bu grubun bulunduğu bölgeden uzaklaşmak isterken kendini bilmez bazı kişiler maalesef ki belediye meclis üyesi adayımız ve diğer arkadaşlarımıza fiziki saldırıda bulunmuşlardır. Belediye meclis üyesi adayımız fırlatılan sert bir cisimle gözünden yaralanmış ve o kargaşada bayan arkadaşlarımızdan biri bayılmıştır. Araçlarına binen ekibimiz olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken araçlarımıza taşlı saldırı gerçekleştirmişlerdir. İki aracımızda maddi hasara uğramış, camları kırılmıştır. Daha önce ifade etiğimiz gibi bir kez daha ifade ediyoruz ki yapılan bu çirkin saldırılar bizlerin çalışma aşk ve şevkini kırmayıp aksine artırmaktadır. Bize yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınarken şunu da bilinmesini isteriz ki bu saldırılar bizlere 30 Mart zaferinin müjdeleyicisidirler. Biz AK Partililer olarak son geceye kadar yılmadan usanmadan her türlü çirkin saldırı ve baskıya rağmen çalışmalarımızı devam ettirip zafere ulaşacağız.
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Dedi.

SAADET PARTİSİ’NE 20 KİŞİ SALDIDI!

Daha önce seçim araçları taşlanan ve saldırıya uğrayan Saadet Partisi de haftasonu bu saldırılardan bir kez daha zarar gören parti oldu. 20 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan parti aracına büyük zarar verildi. Olayın hemen ardından tepkisini bir açıklama ile dile getiren İl Başkanı Özay İlhan ise şu ifadelere yer verdi; “Van’da seçim çalışmaları kapsamında SP Van Belediye Başkan adayı Fethullah ERBAŞ ve İlçe Belediye başkan adaylarını tanıtan seçim otobüsü, Bölge Hastanesi Kavşağından geçerken yüzleri maskeli 20 kişilik grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda SP üyesi 2 kişi yaralanırken, seçim aracının camları kırıldı. Aslında ilginç olan Olayın Sağlık Bakanının ilimizde geldiği bir günde Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bölge Hastanesinin önünde olması, artık yapılan bu saldırılar sabrımızı taşırmıştır. Emniyetin merkeze yakın olan Bölge Hastanesi civarında asayişi sağlayamaması ve seçim çalışması yapan siyasi partilere bu denli saldırılara göz yumulması bizleri derinden üzmüştür. Bu saldırıyı gerçekleştiren insan özelikleri taşımayan şahısların tez elden bulunması ve cezalandırılmasını talep etmekteyiz. Saadet Partisi olarak toplumu bu şekilde geren ve baskı uygulamaya çalışanlara artık uyarmıyoruz. Artık Saadet Partisi Van’ın bir gerçeğidir kabulleneceksiniz. Bizi ne kadar engellerseniz engelleyin biz bu yola başımızı koymuş insanlarız. Yılmadık ve asla yılmayacağız. Bu yolda önümüze mezar taşımızı da çıkarsanız bizi bu davadan vazgeçiremeyeceksiniz. Bu insanlık dışı saldırıları yapan memleketimizin yüz karası şahıslar kendi siyasi düşüncelerini yıpratmaktadırlar.”

İLHAN: 3-5 TAŞLA BU GENÇLİĞİ YOLUNDAN DÖNDÜREMEZSİNİZ!

“Secim atmosferinin hızlandığı bu günlerde gerçekleşen bu çirkin davranışı kınıyoruz. Milli Görüşün üzerinden tanklar geçti, üzerine betonlar atıldı ama yok olmadı, yılmadı, yıldırılamadı. 3-5 taşla bu gençliği yolundan asla döndüremeyeceksiniz. Van’da seçime giren tüm siyasi partileri uyarıyoruz! Kendi tabanlarına sahip çıksınlar. Biz asla şiddetten ve baskıdan yana değiliz. 30 Mart Seçimine kadar yapacağımız tüm çalışmaların saygı ve hoşgörü çerçevesinde devam etmesi için tüm partiler üstelerinde düşüne yapmalıdırlar. Herkes şunu açık bir şekilde bilsin ki, Saadet Partililer olarak inancımızdan asla ama asla taviz vermeden 30 Mart seçimlerinin en büyük çıkışını yapacağız ve Van’ımızda Saadet Partisinin bayrağını Van Büyükşehir Belediyesi’ne dikeceğiz ” dedi.

BDP’LİLER İLE HÜDA-PAR’LILAR YİNE BİRBİRİNE GİRDİ!

Öte yandan bölgede yaşanan BDP ve Hüda-Par kavgasında bir olay da yine Van’da gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre Şabaniye Mahallesi’nde seçim çalışmaları yürüten Hüda-Par’lılar ile BDP’liler geçtiğimiz günlerde olduğu gibi yine birbirlerine girdi. Taşlı sopalı kavgaya dönüşen olayda polis müdahalesine rağmen olayın tansiyonu düşürülemedi. Hüda-Par’a yakın haber ajansı olan İlke Haber Ajansı haberi ‘BDP’liler polis eşliğinde Hüda-Par’a saldırdı” başlığı ile verirken görüntülerde tarafların taş ve sopalarla birbirine saldırdığı görüldü. Öte yandan İLKHA ajansı yaşananları şu şekilde verdi; “Olay dün öğlen saatlerinde Şabaniye Mahallesi Şabaniye Camii önünde meydana geldi. Şabaniye Mahallesinde parti broşürü dağıtan HÜDA PAR üyeleri, Şabaniye Camii’nde öğle namazı kıldıktan sonra çalışmalarına devam etmek için çıktığı sırada 40-50 kişilik bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda atılan taşlarla 2 HÜDA-PAR’lı çeşitli yerlerinden yarandı.” Hüda-Par yaşananları yayınladığı bir açıklama ile kınarken BDP cephesindense saldırı ile ilgili herhangi bir açıklamaya yer verilmedi.

Editör: TE Bilisim