Van Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, uykusundan fedakarlık ederek gece yarısı Van caddeleri ve sokaklarında yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı. Geceleri soğuk hava altında bulunan hava sıcaklığında hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Kaya, “İçinde bulunduğunuz şartlar bir sokak hayvanını sahiplenmek için elverişsiz olsa da soğuk kış aylarında onları yardıma muhtaç bir şekilde gördüğünüzde onlara bir el uzatabilir ya da yetkililere haber verebilirsiniz. Hayvanların sağlığı ve güvenliği ile ücretsiz olarak ilgilenen kurumlar aracılığıyla birçok sokak hayvanına yardımcı olabilirsiniz” diye ekledi.

KULÜBELER BU HAYVANLARA ŞART

Sokak hayvanları için en büyük ihtiyacın barınma olduğunu belirten Kaya “Sadece soğuk kış aylarında değil, her mevsim onlar için kapınızın önüne bir kap su  (kışın sıcak) ve yemek bırakmanız önemli” diyen Kaya, “Mama alamayacak olsanız bile o gün sofranızdan artan yemeklerinizi sevimli dostlarımızla paylaşabilirsiniz.  Sokak hayvanları için yiyecekten sonraki en büyük ihtiyaç barınmadır. Evinizde bulunan ve kullanma gereksinimi duymadığınız eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabilirsiniz. Komşularınızla birlikte hareket ederek ev ya da apartmanınızın bahçesinde uygun bir yer bulabilir ve buraya küçük kulübeler kurabilirsiniz. Bu sayede minik dostlarımızı olumsuz hava şartlarından koruyabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

CAMLARINIZIN ÖNÜNÜ DOLDURUN

Kaya, “Sokak hayvanları denildiğinde her ne kadar gözümüzün önünde kediler ve köpekler canlansa da kuşların da unutulmaması gerekir. Camlarınızın önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler koyabilirsiniz.  Sokak hayvanlarının da bizler gibi yaşama hakkı vardır. Onlara yardım etmenin önemi ise bu yaşam hakkını korumaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim