Van'ın Tuşba ilçesinde saat 00.58'de yerin 9.20 km altında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00.58'de merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 9,2 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

OLUMSUZLUK BİLDİRİLMEDİ

AFAD, vatandaşları korkutan sarsıntı sonrası yaptığı açıklamada, "An itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." dedi.

VALİ BİLMEZ, CAN VE MAL KAYBI OLMADIĞINI AÇIKLADI

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Twitter'dan yaptığıpaylaşımda depreme ilişkin değerlendirmede bulundu.Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıklayan Vali Bilmez şunları söyledi:"Merkez üssü Tuşba İlçemiz olan 4.7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı görünmüyor. Tüm ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde taramalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Allah beterinden korusun."

Editör: TE Bilisim