ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ- Gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Van’da hayat durma noktasına gelirken esnaflar ve vatandaşlar şehir merkezinde bulunan ana caddelerde biriken karı kendi imkânlarıyla temizlemeye çalışıyor. Dün akşam saat 22.00 sularında başlayarak gece boyunca devam eden kar yağışı ayrıca Van’daki birçok ilçeye olan ulaşımı da engelledi. Edinilen bilgilere göre 335 mahalle ve 244 mezra olmak üzere toplamda 579 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Şehir merkezinde de vatandaşlar karla mücadele çalışmalarında ki ağır işleyişten dolayı serzeniş de bulunurken bazı resmi kurum çalışanlarına da hala devam eden kar yağışı nedeni ile Van Valiliği’nden gelen açıklama neticesinde kar izni verildi. 


ESNAF KARI KENDİ İMKÂNLARIYLA TEMİZLEDİ


 Sabahın ilk ışıkları ile birlikte iş yerlerini açmak isteyen esnaflar yoğun kar birikintilerini kendi imkânlarıyla temizlemeye başladı. Sosyal medya hesaplarından ve çeşitli platformlardan açıklamalarda bulunan esnaflar şehrin en işlek noktalarında yarım metreye çıkan kar karşısında temizleme çalışmalarının ağır kaldığını belirttiler. 


O KURUMLARA RESMİ TATİL


Van Valiliği'nden yapılan bir açıklamada ise kentte bulunan bazı kamu kurumlarına kar yağışı nedeni ile 1 gün süreli izin verildi. O açıklama ise şu şekilde "Yoğun kar yağışı nedeniyle 24.01.2020 Cuma(bugün) İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerimizde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerine 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline 1 (bir) gün süre ile idari izin verilmiştir."


579 YERLEŞİM YERİ İLE OLAN ULAŞIM KESİLDİ 


Yoğun kar yağışı her zaman olduğu gibi en büyük darbelerden birini de ulaşıma vurdu. Kentte aralarında merkezi bölgelerinde olduğu 335 mahalle ve 244 mezra olmak üzere 579 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. 

Editör: TE Bilisim