ŞEHRİVAN HABER: Meral YILDIZ - Tatil için Van’a gelen Ardahan Devlet Hastanesinde ebelik yapan Dilan Toptaş, erkek arkadaşı tarafından canice öldürüldü. Toptaş’ı silahla bir el ateş ederek öldüren zanlı Halil İbrahim Sert ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Olay 31 Ağustos tarihinde Van’ın Edremit İlçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ardahan Devlet Hastanesi'nde ebelik yapan Dilan Toptaş (28), hafta sonu tatili için arkadaşlarıyla birlikte Van'a geldi. Akdamar Adası'na yaptıkları ziyaret sonrası kente dönmek üzere arkadaşlarıyla yola çıkan Toptaş, Edremit ilçesinde bulunduğu araçtan inip önceden tanıdığı Van T Tipi Cezaevi'nde gardiyan olan Halil İbrahim Sert’in aracına bindi. 

TOPTAŞ’I BAŞINDAN VURDU

İçerisinde bulundukları araç hareket halindeyken, Sert ve Toptaş arasında tartışma yaşandı. Tartışma esnasında silahını çeken Sert, Toptaş’ı başından vurdu. Seyir halindeki araç ise orta refüje çarparak durabildi. Kazanın ardından çevrede buluna vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Toptaş’ın silahla öldürüldüğünü belirlerken, polis ekipleri ise Sert’i gözaltına alarak Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 

Olay yerinde hayatını kaybeden Toptaş’ın cenazesi ise otopsi işlemleri için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hazırlanan ön otopsi raporunda, Toptaş’ın kafasına isabet eden tek kurşunla hayatını kaybettiği belirlendi. 

KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Toptaş'ın cenazesi, memleketine götürülerek burada toprağa verilirken, emniyet sorgusunun ardından savcılığa çıkarılan Sert, ise “Kasten Adam Öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim