ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ - “Van Gölü Kirlenmesi Temiz Kalsın” kapsamında, Ağrı Dağı’na duyarlılık tırmanışı yapıldı.

 

27’si İranlı olmak üzere 30 dağcı tarafından Van Gölü’nün kirlenmemesine dikkat çekilmesi adına Ağrı Dağı tırmanışı gerçekleştirildi. Çevirme Köyünde başlayan yürüyüş 6 saatlik yürüyüş ardından Ağrı zirvesine ulaşıldı. Van Gölü’nün kirlenmemesine dikkat çekmek adına Vangölü Aktivisti Tarık Kaya tarafından “Van Gölü Kirlenmesi Temiz Kalsın” afişi açıldı.

 

27 İranlı ve 3 Türk dağcı olmak üzere 30 dağcı 2bin 200 metre Çevirme Köyünde yürüyüş başladı. 5 bin 137 metre Ağrı Dağı tırmanışı önce 3 bin 200 kampının ardından 4bin 200 kamp sonrası 6-7 Haziran gecesi saat 01.00’de tırmanış başladı. Ağrı Dağı tırmanışı saat 07.15’te 30 dağcı ile 5 bin 137 metre zirveye ulaşıldı. Fotoğrafların çekildiği zirvede, zirve defteri yazıldıktan sonra inişe geçildi. Aynı rotadan Çevirme Köyü üzerinden akşam saat 18.00’de Doğu Beyazıt’a ulaşıldı.

 

Vangölü Aktivistleri’nden gönüllü dağcı Tarık Kaya, Van Gölü’nün tanıtımına katkı sunmak ve farkındalık amacı ile Türkiye’nin çatısı olan Ağrı Dağı zirvesinde “Van Gölü Kirlenmesin Temiz Kalsın” afişini açtı. Bu etkinlik ile Van Gölü bir zirveye daha taşındı.

Editör: TE Bilisim