Van Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce start verdiği "Depremle Yaşamayı Öğreniyorum" projesi kapsamında merkez ve ilçelerde 6 bin öğrenciye eğitim verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşları deprem gerçeğine karşı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için örnek bir proje yürütüyor. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığının uzman eğitmenlerince Van genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında çocuklara deprem konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

 

Bu kapsamda Gürpınar Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen eğitmenler, çocuklara deprem felaketi sırasında doğru deprem davranışı ile ilgili eğitimler verdi. Eğitimin sonunda çocuklara Büyükşehir Belediyesinin yayınlarından olan “Deprem Bilgisi ve Teknik Bilgiler” kitabı ve öğretici broşürler de dağıtıldı.

 

Bir ay gibi kısa bir sürede merkez ve ilçelerde bulunan 12 okulda öğrencilerle bir araya gelen eğitmenler, toplamda 6 bin öğrenciye deprem öncesinde, deprem sırasında ve ardından yapılması gerekenler hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verdi. Deprem eğitimleri Van genelindeki tüm ilk ve ortaöğretim okullarında devam edecek.

 

Felaketler yaşanmadan önce gerekli tedbirlerin alınması halinde deprem anında korkulacak bir durumun olmadığını ifade eden Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Hakan Özkök,

 

"Deprem farkındalığı oluşturmak istiyorsak bunun ilk adımını çocuk yaşta atmalıyız. Bunun için daire başkanlığı olarak deprem eğitimlerimize ilk ve ortaöğretim kurumlarından başlayarak sürdürüyoruz. Uzmanlarımız, eğitimlerde çocuklarımıza felaket anında doğru deprem davranışı, ilk 72 saat ve acil durum çantasının önemi. Tehlike anında bölgeyi boşaltmak için en hızlı ve güvenli yolların planlanması, acil durumda yardımcı olacak kurumların bilgilerinin ve afet sırasında aile ile buluşulamaması halinde aranabilecek şehir içindeki ve şehir dışındaki yakınların iletişim bilgilerinin yazılı olarak muhafaza edilmesi gibi hayati önem taşıyan konular hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. Bu proje ile çocuklarımızın olası bir felaket anında paniğe kapılmadan ve korkmadan en doğru davranışı sergileyerek hem kendilerini hem de çevrelerinde bulunan insanları koruyabilmeleri amaçlanıyor. İlimizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak Büyükşehir Belediyemizin ‘Depremle Yaşamayı Öğreniyorum’ projesi, Van için gerçekten çok değerlidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim