ŞEHRİVAN ÖZEL: DİYARBAKIR/HAMİT KARAKUŞ-  “Van Kahvaltısı mı Diyarbakır Kahvaltısı mı?” soruların gündemden düşmediği süreçti Van Kahvaltısı Diyarbakır’a çıkarma yaptı. Son dönemlerde kahvaltısı ile Van Kahvaltısı’na rakip olma mücadelesi veren Diyarbakır, Gurme Fuarı ile önemli bir gastronomi fuarına ev sahipliği yaparken Van’ı da bu fuara onur konuğu olarak davet etti. Van TSO nezdinde Van’ın özel olarak davet edilip ağırlandığı fuarda Van standı, kahvaltısı ve temsilcileri ile Van’ı gururla temsil etti. Kurdele yerine metrelerce uzunluğundaki peynirin kesildiği, Diyarbakır Motifli Kadayıfla konukların ağırlandığı fuarda Bak Hele Bak Yusuf Konak Van Kahvaltısı şovu ile fuara renk kattı. Van TSO standında Van Kahvaltısı bir kez daha bir numara olduğunu kantılarken, Van TSO heyeti fuarın ikinci gününde misafir olarak gittiği Diyarbakır’da Van Kahvaltısı ile Diyarbakır’ın dinamiklerini ağırladı. Diyarbakır’ı mest eden bir Van çıkarması ile Van adına önemli bir katılım gerçekleşirken, fuara katılım sağlayan Necdet Takva, fuar için: “Van ve Diyarbakır gibi önemli potansiyelleri olan farklı bir coğrafya da farklı kültürel kıymete sahip bir kent. Diyarbakır’ın ve çevre kentlerin de Van’a olan ilgilisini üst düzeye taşıyabiliriz. Bunu gözlemleme fırsatımız oldu. Heyecan verici bir çalışma olduğunu düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

‘Gurme 2018 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. DTSO’nun ev sahipliği yaptığı, TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde 21 metrelik örgü peyniri kesilerek kapılarını açtı. Fuara 28 ilden 112 firma katılırken, Van’dan onur konuğu olarak Van Ticaret Sanayi Odası da (Van TSO) katıldı. Van’dan onur konuğu olarak katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası, fuarın açılış konuşmalarında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Van’ın burada bulunmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Güzeloğlu, “Diyarbakır ve Van, her bir noktası ile bu inanç ve iman ile geleceğe yürüyor” dedi. Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ise, açılış konuşmalarından bugün onur konuğumuz Van, aramızda bulunmalarından onur gurur duyduklarını ifade ettiler.

 

 

GÜZELOĞLU: DİYARBAKIR VE VAN GELECEĞE YÜRÜYOR

 

Fuarın açılışında konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, fuarda yer alan ürünlerin binlerce yıllık gelenekten gelen zenginliklerin bir buluşması olduğunu belirtti. Diyarbakır, gıda, gastronomi ve gurme fuarı konsepti, tüm dünyanın gıda, beslenme ve lezzet uzmanlarını, meraklılarını, tedarikçilerini bizimle buluşturacaklarını ifade eden Güzeloğlu, “Kararlılıkla yürüyoruz. Bu büyük ülke her bir köşesinde Diyarbakır’ı, Van’ı her bir noktası ile bu inanç ve iman ile geleceğe yürüyor. İnanın her geçen gün de güzellikler gelişiyor ve çoğalıyor. Bugün ki fuarımız yeni başlasa da çok kısa bir zamanda binlerce yıllık zenginliği, o geçmişten bugüne gelen değerleri, tatları ve lezzetleri çok kısa bir zamanda uluslararası alanda bir marka haline dönüştürecek.” Dedi.

 

 

KURDELE YERİNE 21 METRE UZUNLUĞUNDA PEYNİR KESİLDİ

 

Yapılan açılışta kurdele yerine özel olarak hazırlanan 21 metre uzunluğundaki örgü peynir kesilip davetlilere ikram edildi. Fuar kapsamında, yemek kültürlerinin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla usta aşçılar tarafından sac tava, kaburga dolması, Diyarbakır çöreği, meftune, Diyarbakır güveci, içliköfte gibi kentin yöresel lezzetlerinin yanı sıra Diyarbakır kadayıfı da konuklara ikram edildi.

 

 

YUSUF KONAK FARKIYLA VAN FUARA DAMGA VURDU

 

‘Gurme 2018 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na onur konuğu olarak katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Fuar’ın ilk gününe damga vurdu. Van’a has tadı olan ürünlerin tanıtımı yapılan stantta vatandaşlara Van Kahvaltısının vazgeçilmez tatları olan ‘Otlu peynir, Bal, Kaymak, Cacık ve Kavut’ ikram edildi. Van Kahvaltısı yanı sıra Van’ın önemli bir değeri olan yöresel yemeği Keledoş da ikram edildi. Verilen ikramlarla ve kendine has üslubu Van’ın turizm elçisi, ‘Bak Hele Bak’ olarak tanınan ve sevilen isim Yusuf Konak, yaptığı esprilerle Diyarbakırlıları kahkahaya boğdu. Yoğun ilgiyle karşılaşan Van ftandı fuar alanın ilgi odağı oldu. Van’ın önemli değerleri fuarda açılan stantta tanıtımı yapıldı. Van Kahvaltısı yanı sıra yöresel yemekleri, Van Kilimi ve Van Savatlı Gümüşü stantta tanıtımı yapılarak yoğun ilgiyle karşılandı.

 

 

TAKVA: GÜÇLÜ TİCARİ BAĞLAR KURMAK İSTİYORUZ

 

Açılış konuşması yapan ve onur konuğu olarak fuara katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Diyarbakır’da fuara katılmaktan mutlu olduklarını ve bu yolla dayanışmayı güçlendireceklerini ifade etti. Takva, temel değerlerimize sahip çıkıp güçlü ticari bağlar kurmak gerektiğini ifade etti.Takva, “Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer alan şehirlerimiz fuar ve kongre şehirleri olma yolunda kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler fuarı da bunun en güzel örneği. Ülkemiz, zor bir dönemden geçiyor. Bu zorluğu atlatmanın yegâne yolu bir arada olmaktan geçiyor. Biz de bugün Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bu birlikteliğin en güzel örneğini oluşturmuş bulunmaktayız.”

 

 

“BU POTANSİYELİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMEK ARZUSUNDAYIZ”

 

“Bölgemiz ortalama 3.500 Dolar kişi başı milli gelir ile ülkemizin en düşük gelirine sahip bölgelerinden biri. Biz bölgemizde ne kadar çok istihdam yaratırsak, üretime ne kadar çok katkıda bulunursak, gençlerimizi ne kadar çok iş hayatına yönlendirebilirsek, kalkınmanın da bununla doğru orantılı olarak artacağına şahitlik edebiliriz. Yerel kalkınmanın bölgesel işbirliği ve güç birliği ile mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bugün burada bulunmamızın amacı da bu birlikteliği geliştirerek, dayanışmayı güçlendirmektir.  Bölge illeri olarak temel değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Yine güçlü ticaret bağları oluşturmalıyız. Bölgemizin çok önemli bir potansiyeli bulunmakta ve biz bu potansiyeli mutlaka yatırıma dönüştürmek arzusundayız.” İfadelerini kullandı.

 

 

“VAN ADINA YARARLI BİR TANITIM OLDU”

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, fuar alanında Şehrivan’a özel olarak yaptığı değerlendirmede ise: “Diyarbakır bölgenin önemli çekim merkezlerinden biri. Aynı zamanda büyükşehir, ciddi potansiyelleri olan bir şehir, bölgenin çekim olması hasebiyle bu çerçevede Diyarbakır’ın üstlenmiş olduğu bir rol var. Bunun gereği itibariyle de özellikle son yıllarda büyüyen bu sektörün daha canlı hale gelmesi konusunda önemli açılımlar yaratıyorlar, önemli aktiviteler gerçekleştiriyorlar. Bu yıl Kasım ayı itibariyle de ‘Gurme 2018 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nı gerçekleştiriyorlar. İlk olması hasebiyle bizimle yakın ilişkilerinden dolayı fuar da bulunmayı uygun gördük. Bu çerçevede de bizleri onurlandırdılar. Van, onur konuğu olarak lense edildi. Van adına yararlı bir tanıtım olduğunu düşünüyorum. Bizim öncelikle bölgede işbirliği zemini güçlü hale getirmemiz gerekiyor. Diğer komşu kentlerle, bölgesel işbirliklerini bizim güçlendirmemiz gerekiyor.” Dedi.

 

 

TAKVA: DİYARBAKIR İŞ DÜNYASIYLA YAKIN GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU

 

Diyarbakır iş dünyası ile Van iş dünyasını bir araya getirecek aktiviteleri önemsemek ve bunları geliştirmek gerektiğinin altını çizen Takva, “Bölgesel olarak son birkaç yıldır özellikle komşu ülke İran, üzerinden yoğun bir çalışma yürütüyorduk. Özellikle iç turizmi canlı tutabilecek bölgesel işbirliklerine de önem vermemiz gerekiyor. Öncellikle kendimizi, bölgemizi, kentlerimizi keşfetmemiz gerekiyor. Özellikle potansiyellerini ortaya çıkarmak için ortak çalışmalar da bir arada bulunmak gerekiyor. Diyarbakır’da da böyle bir anlayış olduğunu gözleme fırsatım oldu. Burada bulunan heyetimiz ile birlikte Diyarbakır iş dünyasıyla yakın görüşmelerimiz oldu. Buna benzer bir uygulama Van’da da yapabiliriz.”

 

 

HEYECAN VERİCİ BİR ÇALIŞMA OLDU!

 

“Van ve Diyarbakır gibi önemli potansiyelleri olan farklı bir coğrafya da farklı kültürel kıymete sahip bir kent. Diyarbakır’ın ve çevre kentlerin de Van’a olan ilgilisini üst düzeye taşıyabiliriz. Bunu gözlemleme fırsatımız oldu. Heyecan verici bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte bu fuarın marka haline geleceğini düşünüyorum. Öncellikle bizim bölgesel işbirliği güçlendirme konusundaki anlayışımızı pratiğe de dönüştürmemiz gerekiyor. Burada bulunmamızın amaçlarından birisi bu, bunun yansımaları olumlu olacaktır. Özellikle yaz mevsiminde Van’ın yayla serinliğindeki coğrafik yapısı zaten bölge için çekim merkezi konumunda yer alıyor.  Bunu daha da üst düzey taşıyacağımızı düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

KAYA: VAN, EN DOĞRU KARAR!

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Şehrivan Gazetesi’ne yaptığı açıklama da ‘Gurme 2018 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na beklenin üzerinde bir katılım olduğunu ve halk tarafından talep edilen fuar olduğunu ifade etti.  Kaya, Özellikle firmaların katılımı yönünden ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının katılımı açısından çok önemli bir fuar olduğunu belirtti. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Fuarı kararı alırken Van’ın bölge ile ilgili Diyarbakır’la ilgili genel bir sempatisi ve sıcak yaklaşımı olması Van’ı onur konuğu olarak davet etmek en doğru karar olduğunu belirtti.

 

 

KAYA: BÖLGE DE İKİ TEMEL İLİ VAR, BİRİ DİYARBAKIR BİR DEĞERİ İSE VAN

 

Kaya, “Van Ticaret ve Sanayi Odası fuarımıza katılım sağladılar. İyi bir katılım sağlayarak, gayet güzel bir stant açtılar. Diyarbakır insanları Van standına çok yoğun bir ilgi gösterdiler. Gastronomi ve Gurme bölge ise, bölgenin de iki tane temel ili var; biri Diyarbakır bir değeri ise Van’dır. Fuarımızın açılışını Van ile yapmamız ilk günkü katılımın fazlalığı güçlü açılışın nedenlerinden biride Van ile Diyarbakır’ın birlikte düzenlemesidir. Burada sadece bir ili hedefleyen fuar yapmayı bizde istemiyoruz. Türkiye’deki çevre iller ile fuar yarışı değil, tamamen uluslararası bir fuar gücünü nasıl oluştururuz biz bunun hesabını yapmak zorundayız. Ufkumuzu çeperimizi çok geniş tutmamız gerekiyor. Bugün Diyarbakır ve Van fuarları sadece çevresindeki illere hitap eden fuarlar değil, çevresindeki ülkelere hitap eden fuarlar olmak zorundalar. Belki bu tür fuarlarla odaların birbirini desteklediği, illerin birbirini desteklediği bu tür fuarlar yarattığı sinerji ile uluslar arası özelliği çok daha çabuk kazanır. Tam da hedefi buna koymak lazım.” İfadelerini kullandı.

 

 

YEŞİL: VAN İLE TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ

 

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Şehrivan Gazetesi’ne yaptığı açıklama da, Diyarbakır ilk defa Gurme fuarı düzenlendiğini ve 112 firmanın katıldığını bunun 28 tanesi Diyarbakır’dan katıldığı ifade etti. Yeşil, “Biz Diyarbakırlılar olarak Van’ı kardeş olarak görüyoruz. Hem Van Ticaret ve Sanayi Odası olsun, hem de Van Ticaret Borsası olsun, burada olmalarından dolayı çok büyük onur ve gurur duyduk.  Bunda sonra yapılacak fuarlar bu şekilde devam etmesi en büyük temennimiz. Bölge’de özellikle Van, konumu itibariyle güçlü bir noktada bulunması iki kardeş ili bir arada bulunmasında dolayı onur konuğu olarak davet ettik. Amacımız bundan sonra Van ile sadece fuar değil, hem ticari olarak hem de turizme yönelik çalışma yürüterek, ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Beraber diyalog içerisinden hem Diyarbakır hem de Van için çalışma yürütmek istiyoruz. ” ifadelerini kullandı.

 

 

TUĞRUL: VAN FUAR’A DAMGASINI VURDU

 

Fuar da açılan stantla Van’ı tanımayan, bilmeyen yüzlerce insanın yapılan çalışma ve özveri ile Van’ı tanımaları ve Van’ın güzelliklerini azda olsa gördüklerini ifade eden Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, “Fuar Diyarbakır ev sahipliği yaptı ama Van damgasını vurdu. Bu anlamda Van Ticaret ve Sanayi Odasına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. İlimizi her yerde çok güzel bir şekilde temsil ediyorlar. İlimizi Türkiye’nin her yerinde en iyi şekilde duyurmaya ve tanıtımı yapma konusunda ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Gurme fuarına biz de misafir olarak katıldık. Diyarbakır’ın fuarıydı ama fuara damgasını vuran Van olduğunu standa da gösterilen yoğunlukla gözlemledik. Fuar da onur konuğu olan Van’ın Ticaret ve Sanayi odası ekibine fuara damgasını vurduğunu gördük. Van’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtmaları bizleri de gururlandırdı. Özellikle fuar açılışında Valinin ve oda başkanlarının yapmış olduğu konuşmalar da Van’ı ön planda tutmaları bizleri sevindirdi ve onurlandırdı. Fuar’da bulunan arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

 

“BU KAHVALTININ LEZZETİ İSE VAN'IN SUYUNDANDIR”

 

Fuar'ın ilgi odağı olan Yusuf Konak ise, "Bak hele bak, iş aş, eştir. Eğer kimi işini severek yaparsa, bir insan eşini severek alıyorsa, bir insan aşını severek alıyorsa bak hele bak. Bu kahvaltının lezzeti ise Van'ın suyundandır, Van'ın güzelliğindendir. Ben 40 yıldır bu kahvaltı işini yapıyorum. Bu yıl da 4 gün burada kahvaltı fuarında kardeşlikle birlikteyiz. Bilmece soruyoruz ve bilmece bilene hediye veriyoruz. Burası Türkiye kim çalışıyorsa kazanır. Ey Diyarbakırlılar ağzınızı bal yesin paranızı Van yesin." dedi.

 

 

“VAN’A BÜYÜK BİR İLGİ VAR”

 

Gurme fuarına Van’dan katılan Erhan Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Savat ve Gümüş üzerine Devlet sanatçısı kimliğini olduğunu ifade etti. Çelik, Diyarbakır fuarına katılım sağladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Çelik, “Diyarbakır fuarında da inşallah daha verimli geçeceğini umut ediyoruz. Genelde Batı’da tanıtıyoruz ama Güneydoğu’ya ilk defa geldik. Bu fuarın daha güzel olacağını umut ediyorum. Burada savat ve gümüşü tanıtıyoruz. Özellikle Van’a büyük bir ilgi var. Onur konuğu olarak Van’ın çağırılması bizi gerçekten onurlandırdı. Çünkü Van’da son zamanlarda yapılan fuarlarda baya bir ilgi gördü. Diyarbakır’ın bizi çağırması bizleri gerçekten mutlu etti. İlk fuar olmasına rağmen bu kadar yoğunluk olması güzel bir ambiyans oluşturduğunu söyleyebiliriz. 

 

 

ACAR: BİZE KARŞI ÇOK SICAK BİR ATMOSFER VAR

 

Van’dan Gurme fuarına katılan Hamza Acar, Van’da halı kilim işi ile uğraştığını ve Diyarbakır’a fuara geldiklerini belirtti. Acar, “Van’dan Diyarbakır’a fuara geldik. Bize karşı çok sıcak bir atmosfer var. Özellikle Van stanttı çok ziyaret ediliyor. Büyük bir ilgiyle karşılandık. Yöremizin çok zengin bir turizm alternatifleri var. Kahvaltısından tutun, coğrafi yapısına kadar halı kilimi derken Van çok büyük havza ve el sanatlarıyla çok zengin bir coğrafya. Dolayısıyla çok tercih edilen bir il. Tabi ki bizimde bunu daha ileriye götürmemiz için sadece Diyarbakır değil yurtiçi ve yurtdışı fuarlarına toplu bir şekilde katılmamız ve destek vermemiz gerekmektedir.” Dedi.

 

 

“VAN STANDINI GÖRÜR GÖRMEZ UĞRAMAK İSTEDİM”

 

Şehrivan Gazetesi olarak fuara onur konuğu olarak katılan Van’ı Diyarbakırlılara soran Şehrivan Gazetesi, burada da oldukça olumlu dönüşler aldı. Van’ın burada olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Dilek İlhan adlı vatandaş, “Van standın da çok severek yediğimiz Keledoş ikram edildi. Çok farklı bir tat farklı bir lezzet, ikinci ya da üçüncü yiyişim. Van, yöresel yemekleri ve tatlarıyla çok güzel bir şehrimiz. Van standını görür görmez uğramak istedim. Burada bulunmalarından çok mutlu oldum.” Dedi.

 

 

“VAN LEZZETLERİNİ ÇOK BEĞENDİK”

 

Çiğdem Altınkaya adlı vatandaş “Her şey çok güzel yöresel, organik. Özellikle sağlık konusunda çok hassasız biz. Sağlıklı şeyleri seviyoruz, organik şeyleri seviyoruz. Burası da çok güzel. Diyarbakır için çok güzel oldu bence. İnsanlar bu tür güzel yemeklerle tanıştı. Van lezzetlerini çok beğendik. Çok sevdik, şu an yiyoruz çocuklarımızda çok sevdi. Teşekkür ederiz sağ olun.” Dedi.

 

“BURADA OLMALARINDAN GAYET MEMNUNUZ”

 

Bu tür fuarların açılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Cumali Taş adlı vatandaş, “Ülkemizin Kültürel zenginliklerini bu şekilde öğrenmiş oldu. Yeni tatlar ve lezzetler bizim için güzel oldu. Van Ticaret ve Sanayi odası burada stant açtı. Burada olmalarından gayet memnunuz. Van Peynirini, kahvaltısını zaten biliyoruz. Daha yeni geldik. Çok fazla gezme imkânımız olmadı. Ama her şeyden oldukça memnunuz. Her türlü yiyecek ve içeceklerinden de memnunuz teşekkür ediyoruz.”

 

 

DTSO VE VAN TSO KAHVALTIDA BULUŞTU

 

Fuarın ikinci gününde ise, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Van Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı kapsamında kahvaltıda bir araya geldi. Van TSO’nun Diyarbakır’da Van Kahvaltısı ile düzenlediği kahvaltı organizasyonu da yine fuarın dikkat çeken taraflarından birisi oldu. Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda düzenlenen etkinliğe, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, Van Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu üyeleri, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır ve Van’daki STK temsilcileri ile davetliler katıldı. Van kahvaltısının tanıtıldığı toplantıda taraflar kendi kültürlerine yönelik yöresel tatlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Etkinlik yapılan sohbetin ardından sona erdi.

 

SIRADIŞI BİR AÇILIŞ OLDU!

 

Açılış sonrası Diyarbakır’ın tarihi figürleriyle süslenmiş olan kadayıfı ziyaretçilere ikram edildi. Yöresel ürün tescili yapan firmalara ise sertifikaları dağıtıldı. Gerçekleşen açılış sonrası Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, onur konuğu olan Van TSO standını ziyaret etti. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu üyeleri, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile kısa bir sohbet etti. Daha sonra Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na Van Savatlı Gümüşü ve Van Balı hediye etti. Fuarın açılış törenine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, OSB Başkanvekili Mustafa Fidan, TÜRSAB Başkanı Mehmet Akyıl, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, VATBO Başkanı Naif Süer kamu oda başkanları, kurum müdürleri ile çok sayıda iş dünyası temsilcisi ve gıda sektörü bileşenleri katıldı.

 

 

Editör: TE Bilisim