Van'da meydana gelen depremlerden sonra inşa edilen konutlar ile mevcut yapılarda yaşanan su sorununu çözmek amacıyla döşenen yeni isale hattının tanıtımında ilginç bir yöntem kullanıldı. Kullanılan boruların genişliğini ve ölçülerini anlatmak için hattın içine otomobil konuldu.

Depremlerden sonra şehir merkezine içme suyu taşıyan isale hattında da oluşan hasarın giderilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Van Belediyesi işbirliğinde, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde 33 kilometrelik yeni hattın yapımı geçen ay tamamlandı.



Buna göre Gürpınar ilçesi Mijingir mevkisinde bulunan kaynaktan Edremit ilçesine kadar 33 kilometrelik yeni isale hattı döşendi. Her biri 13 metre uzunluğunda, 2 metre çapında ve 13 ton ağırlığındaki 3 bin 700 boru ile 3 ilçe, 2 belde ve 17 köyün 2045 yılına kadar içme suyu sorunu çözüldü.

Ayrıca, projenin tanıtımı için isale hattında kullanılan borulardan biri Edremit TOKİ kavşağının orta refüjüne konularak, içine de bir otomobil yerleştirildi. Borunun üstüne ise dev pankartla yapılan işin detayları anlatıldı.

Editör: TE Bilisim