ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / HAMİT KARAKAŞ - Edremit ilçesinde Atıf Çiçekli eliyle yapılan hizmetlerin en önemlisi olan Sahil Bandı Projesi tamamlandı. Uzun süredir ilçeye güzellik katmak amacıyla yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından görkemli bir törenle Edremit’e yapılan hizmetler halka birlikte açıldı. Edremit’e yaptığı plajlar ile, yaşam alanları ile büyük bir değişimin öncüsü olan Edremit Belediyesi’nin açılışında unutulmaz görüntüler vardı. Vatandaşın büyük bir katılım sağladığı açılış töreninde konserler, hava fişek gösterileri büyük bir katılımla gerçekleşti. Bir çok davetlinin katıldığı etkinlikte önce Edremit’in değişimi izlendi, sonra açılış töreni gerçekleşti. Halkın sahillerinde sahil bandının açılışını halkla yapan Edremit Belediyesi’nin kurdele kesiminde de protokolle birlikte genç yaşlı Edremit halkı kurdele kesti. Edremit’in tarihi bir gece yaşadığı törende, Atıf Çiçekli, “İnanmış bir adamı neyle korkutabilirsiniz?” diyerek sahillerdeki işgalleri nasıl bitirdiğini anlattığı sözleri damga vurdu. Renkli görüntülerin hiç bitmediği gece Yusuf Güney konseri ile sona ererken o açılıştan unutulmayacak fotoğraf kareleri de güzelliği bir kez daha tescilledi.

 

Yeşil ve mavinin buluştuğu yer, Van’ın kalbi olarak nitelendirilen Edremit İlçesi, 2016 yılının aralık ayında görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi’yle büyük bir değişim yaşadı. Göreve geldiği ilk günden itibaren kıyıyı işgal eden, kötü görüntüye neden olan baraka tipi yapıları kaldırmak için uğraş veren Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit’e sahil bandı kazandırdı. 2 ay süren çalışmaların ardından gece 04:00’da başlayan yıkım çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etmiş, 200 kişilik personel ve 30 iş makinesi barakaları, sabah 09:00’da tam anlamıyla yıkmıştı. Yıkımın ardından başlayan Sahil Bandı Projesi çalışmaları, yoğun temponun ardından tamamlandı. Önceki gün Edremit Sahil Bandından gerçekleştirilen törenle sahil bandı hizmete açıldı. Törende yapılan gösterilen, geceye damga vururken, törene katılan vatandaş Yusuf Güney Konseri ile coştu.

 

 

GÜLAÇAR: EDREMİT VAN’IN KALBİDİR

 

Açılış töreni Edremit Belediyesi’nin Sahil Bandı tanıtım videosu ve Edremit’teki değişimin sinevizyon gösterimi ile başladı. Ardından bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise Edremit'in Van'ın kalbi olduğunu söyledi. Gülaçar şöyle konuştu: "Eğer Van'ı bir vücuda benzetirseniz Edremit onun kalbidir. Cennetten bir köşe olan bu güzel Edremit'imiz böylesi güzel hizmetlere muhtaç kalmıştı. Ben Edremit halkı adına Atıf Beye yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetleri Van'ımızla beraber bütün ilçelerimiz hak ediyor. Dolayısıyla eğer Allah nasip ederse 2019 yılında yerel seçimlerimiz geliyor. Halkımız doğru yerden doğru kararlar vererek inşallah bu şehrin cennetten bir köşeye dönüşmesine, bu şehrin güzel bir şehir, diğer metropol şehirleri gibi hak etmiş olduğu yere gelsin ve bizde bundan gurur duyalım. Bu güzel hizmetlerde emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum."

 

 

ÇİÇEKLİ: İNANMIŞ BİR ADAMI NEYLE KORKUTABİLİRSİNİZ?

 

Ardından bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 2016 yılının Aralık ayında göreve başladıklarını hatırlattı. Çiçekli, “Göreve başladığımızda Edremit Van denizine sırtını dönmüştü. Yani denize denizine nimetleriyle bir haber idi. Denizle birleştirmemiz gerekiyordu. Buna yönelik adımlar atmamız gerekiyordu. Bunun içinde ilk yapmamız gerek şey, bu kıymetli kardeşlerimizle, hemşerilerimizle bu kadim halk ile bu deniz birleştirmekti. Sizlerle deniz arasında duvar örmüşler miydi? Denizden Faydalanabiliyor muydunuz? Bu gaspçıların bu işgalcilerin yaptıklarına son vereceğiz dediğimizde bize ne dediler biliyor musunuz? Buradan kimler geldi kimler geçti. Ne Kaymakamlar ne bilmem kimler geçti. Onlar yapamadı da, sen mi yapacaksın dediler. Bende dedim ki, ‘inanmış bir adamı neyle korkutabilirsiniz?’ dedim.” Diye konuştu.

 

 

“VAN UYANDIĞINDA O İŞGALCİLERİ GÖRDÜ MÜ?”

 

Baraka tipi yapıların yıkım döneminde yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Çiçekli şunları söyledi: “Bir gün 66-67 yaşında bir teyzem beni ziyarete geldi. Dedim ki, Teyzem memnun musun? Devletin duruşundan, otoritesinden, halimizden ben dedi, söylenene bakmam yapılana bakarım. Bu sahildeki işgalciler durduğu sürece bize ne söylerseniz söyleyin.  Biz gördüğümüzü, biz buradaki sahildeki işgalcilerin varlığını anlarız. Ben ‘gereken mesajı aldım ve gereğini yapacağım’ dedim. O gün çalışmalarımıza başladık ve bir gece yarısı 2 ay süren çalışma sonrası 200 kişilik ekip ve 30 iş makinesiyle, bu 30 yıllık işgalcileri gece 4'te başlayan çalışmamız sabah 9'da sona erdi. Van uyandığında o işgalcileri gördü mü? Yapılabiliyormuş? Yapılıyormuş. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve yalnızda rızayı ilahiyi gözeteceksiniz.”

 

 

ÇİÇEKLİ: EŞİMDEN HELALLİK İSTEDİM

 

“Burada görev yaptığımız zaman zarfında, bu yaptığımız işi en kıymetli iş olarak gördük” diyen Çiçekli, “Yaptığımız iş ile başka işlere sıçrama tahtası olarak değerlendirmedik. Bu yaptığımız işte, yarın huzuru mahşerde Hz. Allah’a hesap vereceğimiz kaygısıyla hareket ettik. Gecelerce kalkıp acaba daha neler yapabiliriz değerlendirmeler yaptık. İnan biz ve mesai arkadaşlarımız, öyle günler oldu ki 1-2’de evlerimize gittik. Günlerce çocuklarımızın, eşlerimizin haklarına girdik. Eşimden helallik istedim. Bana hakkını helal et 2 sene bu ümmeti Muhammed’e hizmet edeceğim. Ben seninle helalleşirim, ama bu kadim halk ile her biriyle tek tek helalleşemem o yüzden gecemizi gündüzümüze katacağız. Bu çalışmaları yapacağız. Bugün sizlere bu hizmetin hakkı gururunu yaşıyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

ÇOBANLIKTAN KAYMAKAMLIĞA

 

Konuşmasına hayatıyla ilgili konuşan Çiçekli son olarak şunları söyledi: “Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Bayburtluyum. 11 yaşında Tekirdağ Çayköy’e gittim. Ömrüm deniz kenarında geçti. 6 yaşında çobanlığa, 11 yaşında ticarete başladım. 18-19 yaşlarında turizm sektöründe çalışmaya başladım. Kendi kendime düşündüm benim için hayat zor geçti. Acaba bunun hikmeti nedir? Yani burada edindiğimiz Antalya’da okumak, turizm sektöründe çalışmak, aklınıza gelebilecek her işte çalıştım. Böcek ilaçlama firmasından tutun, petrol istasyonlarına kadar birçok yerde çalıştım. Acaba bunları ben niye yaşıyorum? Niye daha rahat bir hayatım olmadı? Niye bunları yaşamak zorunda kaldım? Bunun cevabını Edremit’te geldiğimde anladım. Allah beni bu güzel kenti ve bu güzel kentin insanlarına hizmet etmem için, 20 sene tabiri caizse yetiştirmiş. Ben rabbime şükrediyorum. Bu güzel hizmetleri, bu güzel insanlarla buluşturmam için beni vesile kıldığı için. Allah hepinizden razı olsun.”

 

 

EN KALABALIK KURDELE KESİMİ

 

Açılış konuşmalarının ardından en kalabalık açılış töreni gerçekleştirildi. Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kurum temsilcileri, STK yetkilileri ve çok sayıda kişinin katıldığı törende hep birlikte sahil bandının kurdelesi kesildi.

 

 

VATANDAŞ YUSUF GÜNEY’LE COŞTU

 

Kurdele kesiminin ardından havai fişek gösterilerinin yapıldığı törende Yusuf Güney sahne aldı. Törene katılan vatandaş, Güney konseri ile coştu. Vatandaşa konser sonunda bir de sürpriz yapan sanatçı Yusuf Güney, vatandaşın içine giderek fotoğraf çektirdi.

 

 

Editör: TE Bilisim