Alınan bilgilere göre Van'da tam 390 emniyet görevlisinin yeri değişti. Türkiye'nin bir çok yernide dalga dalga yayılan ve geçtiğimiz haftalarda Şehrivan'ın da dile getirdiği o operasyon bu sabah itibariyle gerçekleşti.

Türkiye'nin birçok kentinde bir süredir devam eden görev yeri değişiklikleri, bugün Van Emniyet Müdürlüğü'nde oldu. Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan amir ve polis memuru konumundaki 390 kişinin görev yeri değiştirildi.
 
17 Aralık operasyonundan sonra başlayan Emniyet Müdürlüklerindeki görevler almalar devam ediyor. Görevden almalar bugün Van Emniyet Müdürlüğü'ne sıçradı. Van Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Çevik Kuvvet ve karakollarda görev yapan 390 amir ve polis memurunun görev yeri değiştirildi. Konuyla ilgili yetkililer tarafından henüz açıklama yapılmadı. 
 
Görevden almalarla ilgili konuşan Van Emniyet Müdürlüğü Mahmut Karaaslan, görev değişikliklerin normal bir görev değişikliği olduğunu söyledi. Van Büyükşehir belediyesi olduğu için yeni kurulan ilçelerde kurulan ilçe emniyet müdürlüklerine atamalar yapıldığını belirten Karaaslan, "Mecburen atamalar. Rutin bir değişiklik. Görev değişikliği bunlar. Görevden almalar değildir. İl dışına giden yok. İl içinde yapılan değişikliklerdir." dedi.

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim