Van'ın Gürpınar ilçesindeki operasyonda yaralandıktan sonra Engil Çayı'na atlayarak kaçmaya çalışan ikinci şahsın cesedi de bulundu. Alınan bilgiye göre, Edremit ilçesindeki Engil Çayı'nda erkek cesedi gören çevredekiler, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

 

Olay yerinde inceleme yapan İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin, 19 Mayıs'ta güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada yaralandıktan sonra kaçmak amacıyla çaya atlayan ikinci şahsa ait olduğunu belirledi. Teröristin cesedinin çatışmanın olduğu bölgeden yaklaşık 15 kilometre sürüklenerek çay kenarındaki çalılıklara takıldığı tespit edildi. Kontrollerin ardından sudan çıkarılan ceset, otopsi için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezine kaldırıldı. 

 

Van'ın Gürpınar ilçesinde 19 Mayıs'ta teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ve operasyon için bölgeye sevk edilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı.

 

Operasyonda yaralanan iki PKK mensubu, kaçmak amacıyla dereye atlamıştı. Arama çalışmalarına rağmen sonuç alınamayan şahıslardan birinin cesedi, dün Engil Çayı'nda DSİ regülatöründeki geçiş noktasına takılı halde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim