Bu yıl ikinci düzenlenecek ‘Van’ın Enleri’ organizasyonu öncesi tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Van Ekonomist Dergisi yetkilisi Orhan Olgun ve Zeki Yiğit yapılacak olan organizasyon için bilgiler verdi.

 

Toplantıda konuşan Van Ekonomist Dergisi yetkilisi Orhan Olgun 2016 organizasyonu için çok sayıda görüşmeler yaptıklarını söyledi. Organizasyonun içeriği hakkında da bilgiler veren Olgun, “2015 yılında yapmış olduğumuz programa nazaran 2016 yılında yapmayı planladığımız programlar için yeni kategoriler ekledik. Başvurularımız 6 Nisan’dan itibaren başlıyor. Yaklaşık olarak 140 günlük bir süre zarfında başvuru alımları devam edecek. Geçen yıl ‘Bizim neden haberimiz olmadı’ gibi şikâyetler aldık Bu yüzden bu süreyi koyduk. Bu yıl kategorilerimiz arasında: En başarılı iş adamı, en başarılı sanayi kuruluşu, en başarılı genç girişimci, en başarılı kadın girişimci, en prestijli marka, en başarılı kurum yöneticisi, Van’ın ekonomisine katkı sağlayan en başarılı kuruluş. En başarılı yerel market, en başarılı Sivil Toplum Kuruluşu, en başarılı kafe ve restoran, en başarılı özel sektör yöneticisi, en başarılı mobilya ve beyaz eşya. En başarılı proje, en başarılı meslek odası, en başarılı ilçe belediyesi, en iyi çıkış yapan isim, en başarılı eğitim kurumu.” İfadelerini kullandı.

 

GAZETECİLER UNUTULMADI

Olgun yaptığı açıklamada son olarak şunları söyledi: “En başarılı gazeteci ödülümüz var. Bu yıl bu ödülü hepimizin çok yakından takip ettiği ve bildiği Yusuf konak abimizin rahmetli oğlu Harun Konak özel ödülü olarak vereceğiz. Ödül törenin olduğu gün değerli abilerimiz, gazeteci büyüklerimiz için farklı bir çalışma yapacağız. Rahmetli Yalçın kitapçı, Aziz Aykaç, Vezir Baş ve depremde kaybettiğimiz meslektaşlarımız için farklı bir çalışma yapacağız. 2015 yılında sitemize 428 bin giriş yapıldı ve Van’ın enleri ödül töreni için 98 bin oy kullanıldı. Son başvuru 01.06.2016’ya kadar olacaktır. Son oy kullanma tarihi ise 05.10.2016 tarihine kadar yapılacaktır. Ödül töreni 15 Ekim 2016 olarak belirlenmiş durumdayız. 2015 yılında hiç kimseye haksızlık yapmadık. Bu yılda aynı şekilde bu devam edecektir.”

 

YİĞİT: BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİNİZ

Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Van Ekonomist yeklisi Zeki Yiğit ise, “Projemize verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Malumunuz ülke genelinde sorunlar yaşanıyor. Proje nasıl karşılanır diye merak ettik ve bu yüzden bugün sizlerle bir araya geldik. Yaşana savaş halinin bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Van’ın enleri 2016 yılında daha kapsamlı olacak. Önceki yıldan aldığımız eleştirileri değerlendirdik ve ona göre hareket ettik. Bu yılda geçtiğimiz yıl gibi adil olacağız. Hak eden kimse ona ödülünü vereceğiz. Bunu dışında sizin önerilerinizi ve eleştirilerinizi önemsiyoruz.” Dedi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim