Van’ın Erciş Kaymakamlığı ile Erciş Belediyesi tarafından başlatılan, ‘Erciş Mehmetçiğin yanında’ kampanyası kapsamında toplanan el dokuması eldiven, atkı, çorap, iç çamaşırı, termal giyecek ve çerez yüklü kamyon dualarla sınıra gönderildi.

 

Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla bir süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere destek olmak için toplanan yardım malzemeleri Erciş Kaymakamlığı önünde yapılan törenle Mehmetçiğe teslim edilmek üzere Suriye sınırına gönderildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, “Beka mücadelesi veren Türkiye’nin milleti ve ordusuyla verdiği bu mücadelenin Hz. İbrahim’in hikayesindeki karınca misali olarak Erciş halkının da niyetini ve safını belli etmek için kampanya düzenlediğini belirterek, “Bizler de Erciş halkı olarak şu anda Ortadoğu’daki bu ateş cenderesinde beka mücadelesi veren ülkemizin, milletimizin, kahraman ordumuzun bu mücadelesini Hazreti İbrahim’in hikayesindeki karınca misali Erciş halkı olarak niyetimizi ve safımızı belli etmek için bu kampanyayı kaymakamlık ve belediye olarak başlattık. Ama bu kampanyayı halkımıza sadece öncülük etmek ve ona bir yol açmak için yaptık. Zira Erciş halkının niyeti, safı tarih boyunca hep belli olmuştur, bugün de bu şekilde bu niyet ortaya konmuştur. Hakikaten büyük emperyalist devletlerin tarih boyunca yaptığı gibi bugün de çok ciddi bir şekilde Ortadoğu’da hemen yanı başımızda Suriye’de çok büyük bir paylaşım kavgası verilmekte. Bu paylaşım kavgası maalesef ülkemizin birlik ve bütünlüğünü ve bekasını da tehdit eder hale gelmiştir. Bunu gören devletimizin iradesi olaya müdahil olmak zorunda kalmış, kahraman ordumuz ve Suriye’de mücadele eden vatansever ÖSO birlikleriyle birlikte şu anda orada ciddi bir savaş ve mücadele vermekteyiz. Bu mücadelede Yüce Allah’tan ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz.

 

Rabbim kılıçlarını keskin etsin. Devletimizin bu beka sorununda var olma mücadelesinde, milletimizle el ele verilen bu mücadelede inşallah başarıya ulaşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bizler Ercişliler olarak ve Erciş’in yöneticileri olarak dün olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da devletimizin ve kahraman ordumuzun ortaya koyduğu bütün bu mücadelelerde hep irademizi bu yönde beyan edeceğiz Allah’ın izniyle. Ben bu kampanyada emek veren başta çalışma arkadaşlarım belediye ve kaymakamlık personelimiz olmak üzere, sivil toplum örgütlerimiz olmak üzere ve vatansever Erciş halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Diyorum ki, Erciş halkı Hz. İbrahim’in hikayesinde olduğu gibi bir karınca misali belki bir kamyonu dolduracak bir eşyayla ama oraya 180 bin kişinin yüreğini yüklemiş bir şekilde oradaki kahraman ordumuza ve oradaki vatansever ÖSO askerlerine buradan niyetimizi, yüreğimizi ve kalbimizi gönderiyoruz. Kahraman ordumuza muzafferiyetler ve muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

 

Konuşmanın ardından kamyon törenle Suriye sınırına gönderilirken, yaşlı bir vatandaş ise kaymakamdan kendisinin de cepheye göndermesini istedi.

 

Uğurlama törenine Kaymakam Yaşar’ın yanı sıra 108. Topçu Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, belediye başkan vekilleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim