Van'da havaların ısınmasıyla birlikte başlayan düğün merasimleri öncesinde Hz. Ömer Camii Pasajı esnafı hazırlıklarını tamamladı. 


Düğün, nişan ve sünnet gibi merasimler için özel hazırlanan kıyafet ve malzemelerin yer aldığı Hz. Ömer Camii Pasajı’ndaki esnaf, kış aylarında işlerinin durgun geçtiğini belirterek, düğün sezonundan umutlu olduklarını söylediler. Burada yaklaşık 15 yıldır esnaf olduğunu anlatan Orhan Erkan, "Düğün sezonu öncesinde daha çok satılan ürünleri getirdik. Hazırlıklarımızı tamamladık. Düğünler de yavaş yavaş başlıyor. Sezonun iyi geçmesini bekliyoruz. Biliyorsunuz ilimizde yapılan düğün sayısı oldukça fazladır. Bunun işlerimize de yansımasını istiyoruz” dedi.


Düğün, nişan ve sünnet gibi merasimlerde kullanılan tüm ürünlerin pasajda yer aldığını anlatan Erkan, “Burada kına sepetinden tutun da düğün ve nişanla ilgili aklınıza gelebilecek tüm ürünler mevcuttur. Bunun yanı sıra bay ve bayan geleneksel kıyafetler ve ayakkabılar da burada bulunmaktadır. Kısacası düğün yapacak olan çiftler, buraya uğramdan ihtiyaçlarını tamamlayamıyorlar. Fiyat konusunda da son derece uygun olan pasajımız, 25-30 yıla yakındır hizmet vermektedir. Temennimiz bu düğün sezonunda da hem gelin damat adaylarının yüzünü güldürürüz hem de bizim yüzümüz güler” şeklinde konuştu.


Düğün yapacak olan ailelere tavsiyelerde bulunan Erkan, “Gerek düğün yapacak ailelerimiz, gerekse gelin damat adaylarımıza tavsiyemiz farklı yerlere gidip hem paralarını hem de zamanlarını harcamasınlar. Burada kentin en merkezi noktasında, onlara hizmet veriyoruz. Bu arada düğün malzemeleri alırken de kalite, model ve fiyat konusuna mutlaka dikkat edilmeliler” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim