HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

 

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından oluşturulan bir heyetler, Tuşba ilçesinde yer alan eski Oto Sanayi Sitesi esnafı ile İpekyolu’ndaki Şerefiye Caddesi esnafını ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde esnafın gayrimenkul değerleme şirketlerinden şikâyetçi olduğuna dikkat çekildi.

Esnaf ziyaretleri çerçevesinde eski Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı esnafın tek tek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, esnafın bölge ticaretinin canlanması için devletin farklı alternatifler geliştirilmesini istediğini söyledi.

 

Tasan, “HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı olarak, ilçe esnafına ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu haftaki ziyaretimiz eski Oto Sanayi Sitesi esnafı ile devam etti. Ziyaret ettiğimiz esnaf, özellikle gayrimenkul değerleme firmalarından şikâyetçi olduklarını bildirdiler. Sanayi sitesi esnafımız gayrimenkul değerinin çok altında değerlendirildiğini söyledi. Diğer taraftan yollarının ivedilikle asfalt yapılmasını isteyen esnaf, yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulmasını talep etti. Öte yandan esnafımız bölge ticaretinin canlanması için devletin farklı alternatiflerin geliştirilmesini istedi.” dedi.

 

“ŞEREFİYE CADDESİ’NDEKİ YOL ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ!”

Diğer taraftan HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı Yöneticisi Yavuz Oktuay ile beraberindeki heyet, Şerefiye Caddesi esnafını ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Oktuay, “HÜDA PAR İpekyolu Teşkilatı olarak haftalık esnaf ziyaretleri kapsamında Şerefiye Caddesi esnafı ziyaret edildi. İl Başkanlığımızın hazırlamış olduğu ‘Van Esnafı Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri’ kitapçığını sunduğumuz esnaf, kaldırım ve yol genişletilmesine başlanılan Şerefiye Caddesi’nde çalışmaların çok ağır gittiğini ve belediyenin neredeyse deneme metoduyla çalışma yaptığını söylediler. Esnaf belediyenin bugün yaptığını yarın tekrar yıkarak, farklı bir yol izlediğini belirtti. Özellikle orta refüjün halen yapılmadığı için cadde de geçmişte ölümlü kazalara sebep olduğunu ve bu yüzden yolun bir an önce bitirilmesi ve tehlikenin önüne geçilmesini istendi. Belediyelerin merkeze inen ana yollara önem vermesi gerekiyor. Özellikle bu yollarda genişletme, bakım, onarım çalışmalarının üzerine eğilmesini böylelikle merkezdeki yoğunluğun azalacağını ve trafiği rahatlatma adına ayrılmış yol ve otopark alanları yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim