Merkezi Beylikdüzü’nde bulunan İstanbul Van Dernekler Federasyonu 4. olağanüstü genel kurul toplantısı geçen hafta sonu Euro Park Otelde gerçekleşti. İş Adamı Fevzi Donat ve Van Çataklılar Dernek başkanı Burhan Süpürgeci’nin aday olduğu seçimde, Donat 66 oy alarak Van Federasyonunun yeni başkanı oldu. Van Federasyonunun kurucu başkanı olan ve sekiz yıldır Vanlılara hizmet eden Seyithan İzsiz koltuğunu Fevzi Donat’a devretti.

Divan Başkanlığını Doç. Dr. Mehmet Çelik’in yaptığı kongrede Yusuf Tuncil ve İsa Yavuz divan katipliğini oluşturdu. Dernek başkanları ve üyelerin yoğun katılım gösterdiği kongre saygı duruşu, İstiklal marşı sonrası faaliyet raporlarının okunmasıyla başladı. Kenthaber’’de yer alan habere göre seçime iki ayrı liste halinde gidildi.  Seçimde 104 kişi oy kullandı.  Kullanılan oyların 66’sını Fevzi Donat alırken, Burhan Süpürgeci 38 oy aldı. Adaylardan Oğuzhan Demir yaptığı teşekkür konuşması ile adaylıktan çekildi.

İzsiz Onursal Başkan Oldu

Kongrede yapılan oylama ile Van Federasyonun kurucu başkanı Seyithan İzsiz Onursal başkan oldu. Kongrede duygu dolu bir konuşma yapan İzsiz hemşehrilerinden helallik istedi. İzsiz, “Sizlerden helallik istiyorum. Yaklaşık 8 yıldır Van ve Vanlılar için hizmet etmeye çalıştık. Güzel işler yaptığımıza inanıyorum.  Farklı renklerin, farklı insanların olduğu bir kitleyi, ortak bir gönülle bugünlere getirmek hiç kolay olmadı. Biz her zaman Vanlılara yakın olduk. Eleştirildik, gururumuzda incindi, onurumuzda zedelendi. Ama hiçbir zaman hizmet etmekten vazgeçmedik. Yeni seçilecek olan yönetime başarılar diledi. İzsiz, “ Seçilecek olan başkan kardeşime diyeceğim tek şey ise şudur: Yutkunma sanatını öğrenebilirsen olur” dedi.

Bir Sıçrama Tahtası Olarak Görülmemeli

Kongrede konuşan adaylardan Burhan Süpürgeci, Federasyon’un sekiz yıl içinde kendisine ait bir yeri dahi olmadığına dikkat çekerek eleştiride bulundu. Süpürgeci, “Sivil Toplum Kuruluşları makam, şan, şöhret kazanma yeri değildir. İster iktidar olsun, ister muhalefet partisi olsun, hepsine eşit mesafede durmalı. Başkan ve yöneticiler burayı bir sıçrama tahtası olarak görmemeli. Federasyon Vanlılara hizmet etme yeridir” dedi.

“Federasyonun yeni yerini Bakırköy-Mecidiyeköy arası ortak bir yere taşıyacağız”

Kongrede konuşan Van Federasyonu yeni Başkanı Fevzi Donat, Vanlıların birlik ve beraberliğine vurgu yaptı. Donat, “Hepimiz kültürel yozlaşmanın arttığı kentlerde yaşıyoruz. Değerlerimizden koparak, adeta yalnızlaşıyoruz. Vanlı hemşehrilerimizin birbirine tutunarak birlik olması, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi her ortamda yaşatarak, kendi kültürümüzden kopmadan yaşayabilmek en büyük idealimizdir. Van Federasyon’unun çalışmalarını çözüm odaklı, kararlılıkla, omuz omuza, gönül gönüle sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz. Telefonu olmayan, etkinlik yapmayan, tabela derneklerinin federasyonda yeri yok. Federasyon bürosunu Mecidiyeköy, Bakırköy arası, ulaşımın kolay olduğu bir yere taşıyacağız ve federasyonun kendi yeri olacak” dedi.

Van’ımıza Ahtı Vefamızdır

Hepimizin üst kimliği Vanlı olmaktır diyerek konuşmasına devam eden Donat, “ Güzel memleketimiz Van’ın kalkınması için yurt içi ve yurtdışında bulunan, bütün Vanlılar bir bütün olmalıyız.  Sosyal ve kültürel gelişimi de öncü olmalıyız. Bizde birey olarak üstümüze düşen vazifeyi, yapmak zorundayız. Hepimiz taşın altına elimizi koymak mecburiyetindeyiz. Bu Van’ımıza ahde vefamızdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının yirmi yıldır içindeyim. Seyithan Bey’i de tebrik ediyorum. Yedi sene boyunca bu zor görevi layığı ile yaptı. Bizde bundan sonra ki süreçte hemşerilerimizin birlik ve beraberliği için çalışacağız”  dedi.

Van Dernekler Federasyonu Yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Fevzi Donat yönetiminde, Aysun Turgut, Bedrettin Dinçer, Cafer Kanpolat, Cahit Eftekin, Fatih Yağız, Gürkan Özkıran, İbrahim Gülüştür, İsmail Ayaz, Masruk Koç, Mehmet Uçkan, Mehmet Kızıloğlu, Osman Bozkurt, Orhan Ayyıldız, Sedat Ok, Salih Güngör, Serdar Kartal, Salih Salihoğlu, Şule Gökırmak,  Vahdettin Koç ve Zeki Koç.

FEVZİ DONAT KİMDİR?

15 Temmuz 1973’de Van’ın Gürpınar ilçesinde doğdu. Özel Çavuşoğlu Koleji ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Türk Folklor Kurumu 27.dönem mezunlarından olan Fevzi Donat, öğrencilik yılları boyunca amatör/profesyonel olarak halk oyunlarıyla ilgilendi. Birçok kez yurtdışında Türkiye’yi  temsil etti. Yüksek lisans için gittiği Amerika’da University of California Berkeley'de PreMBA programına katıldı. Uzun yıllar akaryakıt sektöründe kurucu/yönetici olarak görev yaptı. Sahibi olduğu Cafe Palas’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmakta olan Fevzi Donat ileri düzeyde İngilizce bilemektedir. Ayrıca brokerı olduğu gayrimenkul ofisinde birçok yerli/yabancı firmaya yatırım danışmanlığı yapmaktadır. Fevzi Donat evli ve üç çocuğu babasıdır. Eşi Tolunay Donat Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı’nı tamamlamış gayrimenkul ofislerinde brokerlık yapmaktadır.
Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat Van Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.

(Kaynak:Vansesi)

Editör: TE Bilisim