ŞEHRİVAN KÜLTÜR-SANAT: MENDUH ÇALIŞKAN / SONER İZGİ - Tiyatro adına isminden sıkça söz ettiren Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezi Van’da Tiyatro Festivali düzenliyor.

 

Van’da 17-26 Mayıs tarihleri arasından Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Tiyatro Festivali düzenlenecek. Tiyatro severleri, tiyatronun önemli isimleri ile buluşturacak olan festivalde çok sayıda ulusal ve uluslararası tiyatro oyunları sahnelenecek. 10 gün sürecek olan festivalde çocuktan gence, kadından erkeğe tüm kesimlere hitap edecek olan oyunlar Vanlılarla buluşacak.

 

“SANAT ERBAPLARI YETİŞMEYE BAŞLADI”

 

17-26 Mayıs tarihleri arasından düzenlenecek olan Tiyatro Festivali ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Taşdemir festival hakkında bilgiler verdi. Taşdemir, “Üvercinka Kültür Sanat Merkezi olarak yıllardır İlimizde Kültür ve Sanat yaşamına katkı sunuyoruz bundan sonrada sunmaya da devam edeceğiz. Daha önceki etkinliklerimizin tanıtımında kitlesel başarılar elde ettik. Hem yerelde hem de ulusalda kentimizi gündemde tutmayı başardık. Bu başarılar sayesinde Kentimizde sanat alanında yeni işletmeler açılırken, sanat erbapları yetişmeye başladı. Sürekli Batı illerinden gelen sanatçı ve grupları ağırlamaktan ziyade, dışarıya sanatsal aktivite hizmeti sunar hale geldik. Bu dinamizmin ortaya çıkışında elbette Vanlı diğer sanat erbaplarının da katkısı azımsanmayacak niteliktedir.” İfadelerini kullandı.

 

VAN’DA BİR İLK OLACAK

 

Taşdemir konuşmasının devamında şunları söyledi: “Üvercinka Kültür Sanat Merkezi olarak hep ilklere başarmanın gayreti içinde olduk. Bu vesile ile yine bir ilk olan Tiyatro Festivali düzenleyip Vanlı Kültür ve Sanatseverler ile buluşturmaya karar verdik. Van’da bir ilk olacak olan Üvercinka Tiyatro Festivali’ne yerel, ulusal ve uluslar arası 13 tiyatro oyunu ile başlayabilme başarısı gösteriyoruz. Bu başarının en büyük destekçileri tiyatroya gönül vermiş kıymetli izleyicilerimiz, desteklerini sürekli yanımızda htiğimiz sponsorlarımız ve siz değerli basın mensuplarıdır.”

 

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Taşdemir son olarak sponsor olarak kendilerine destek olanlara, “Buradan sponsorlarımız olan Emti Point Cafe ve Bistro’ya, My Suit Otel’e, Vaso di Pandora’ya , Çam Özel Eğitim Kurumları’na, Van Ticaret ve Sanayi Odası’na, Artuk Bey Cafe’ye ve İnovel Grup İmamoğlu Yalçınlar Vodafone'a Van Eczacılar Odasına ve Van Baros’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

İŞTE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK OLAN OYUNLAR

 

17-18 Mayıs: Yaşama Dair / Saat: 20.45

19 Mayıs: Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit / Saat: 16.00

19 Mayıs: Trom / Saat: 20.45

20 Mayıs: Apex / Saat: 20.45

21 Mayıs: Ada / Saat: 20.45

22 Mayıs: Bana Birşeyler Oluyor / Saat: 20.45

23 Mayıs: Anlatılan Senin Hikayendir / Saat: 20.45

24 Mayıs: Edebi Barış / Saat: 20.45

25 Mayıs: Tavşan Patos / Saat: 13.00

25 Mayıs: Çirkin / Saat: 20.45

26 Mayıs: Nasrettin Hoca Gide Gide / Saat:13.00

26 Mayıs: Antabus / Saat: 20.45

Yer Van Devlet Tiyatrosu

Editör: TE Bilisim