ŞEHRİVAN ÖZEL HABER: ÖMER AYKAÇ- Göreve gelir gelmez iddialı bir çıkış yaparak Van’ın geleceği adına umut veren Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yönetim kurulu son etkinliğinde yine önemli bir ismi konuk etti. Toplantıda Van Şehir Stadı gibi birçok önemli konu konuşuldu.

Geçtiğimiz aylarda göreve gelerek yeni bir sürecin startını veren Van Genç MÜSİAD yönetimi kısa sürede önemli işler yaptı. Göreve gelir gelmez kentin geleceği ve gençlerin kentteki durumuna dair detaylı bir açıklama ile kamuoyuna seslenen yeni yönetim, atamalarının hemen ardından başlayan koronavirüs ve karantina sürecine rağmen dinamik bir profil çiziyor. Evde kalma sürecinde bile Van ve geneli ilgilendiren birçok önemli etkinlik gerçekleştiren Burak Gültepe başkanlığındaki Genç MÜSİAD bu süreçte onlarca dijital toplantı yaptı. Önemli bakanlıklardan isimler, iş dünyasından önemli temsilciler, alanındaki önemli isimlerle bir araya gelerek tecrübelerden faydalanan Genç MÜSİAD’ın R.O.T.A Dijital Sahbetler adıyla yürüttüğü sohbetlerin son konuğu Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş oldu. Genç MÜSİAD genel başkanı Yunus Furkan Akbal’ın da katıldığı toplantıda ülke ve kent ile ilgili önemli konular konuşuldu.

VAN’A KİTAP KAFE SÖZÜ VERDİ

‘Bilgi, Tecrübe, Analiz’ sloganıyla sürekli olarak önemli isimlerle bir araya gelen Van Genç MÜSİAD’ın konuğu olan Bakan Yardımcısı Baydaş ile dijital sohbette genel başkan Yunus Furkan Akbal ve Van Şube Başkanı Gültepe ile birlikte Genel Merkez Yönetim Kurulu üyleri ve Van şubesi yönetim kurulu üyeleri de katıldığı toplantıda genç isimleri dinleyen, mevcut süreci değerlendiren Bakan Baydaş, başkan Gültepe nezdinde Van için bir kitap kafe sözü verdi. Bakan, Van’da yapacakları kitap-kafe için, “Burak kardeşim eğer Van’a Genç MÜSİAD olarak bir kütüphane açma talebinde bulunursa biz hemen böyle bir çalışmaya katkı sunarız. Hemen yerini belirleyip, alt yapısını hazırlayıp ve Van’da güzel bir kütüphane-kafe hayata geçirelim. Van’ı ben gezmiştim seçim zamanı, İpekyolu Belediyesi’nin bir kitap kafesi olduğunu biliyorum. Ama başka yerlerde ihtiyaç olduğunu da biliyorum. Bu anlamda merkezde de olur, kampüste de olur fark etmez, en uygun yerde bunu hayata geçirelim. Gençlerimiz gelip faydalansın. Herkese faydası olacak bir gençlik merkezi olsun.” Dedi. Söz konusu açıklama üzerine Gültepe, “Sayın Bakanım bu önerinizi seve seve kabul ediyoruz. Bu hizmet bizi fazlasıyla memnun eder. Çok teşekkür ederiz.” Dedi.

GÜLTEPE, VAN STAD’INI SORDU

Sohbette, Van’ın uzun yıllardır tartıştığı yeni Van Stadı çalışmasını dile getiren Van Genç MÜSİAD başkanı Burak Gültepe’nin statla ilgili duruma dair sorusuna Bakan Yardımcısı Baydaş şu cevabı verdi: “Van’da bir stat beklentisi var. Biz bunun farkındayız. Ama bugün, yarın bir yatırım programında bir başlangıç veremiyoruz, bunu öngöremiyoruz. Hem bu koronavirüs tedbirleri var ve mali süreçler var. Şimdi bu tarz bir yatırım için tarih vermek doğru olmaz. Ora için yapılacak demesi için bir ödenek çıkması lazım. Bu noktada olmasak da biz bunu söyleyebiliriz: Sözümüz söz, borcumuz borç. Şu an önceliğimiz barınma hizmeti verdiğimiz binaların, yurtların yenilenmesi. Haliyle bu noktada yatırımları sıralamaya koyduğumuzda oluşturduğumuz yatırım programında şu an önlerde yok. Ama vakti geldiğinde stadyum yapılacak.” Dedi.

BAKAN DA SOHBETE KATILIP SELAM YOLLADI

Bakan Yardımcısı Baydaş’ın gençler ile sohbeti sürerken Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da sohbete dahil olurken, gençlere selamlarını yolladı. “Ne güzel bu şartlarda bile bir araya gelebiliyorsunuz. İnşallah süreç bittiğinde yeniden bir araya geleceğiz” diyen Kasapoğlu’nun selam yollamasının ardından Baydaş değerledirmelerini sürdürdü.

Editör: TE Bilisim