Van Gölü'nün en temiz sahillerini barındıran ilçede hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Akdeniz ve Ege kıyılarını aratmayan Van Gölü sahilleri ise serinlemek isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Temiz kumsalları, doğası ve tertemiz suyuyla Van Gölü sahilinde bulunan Adilcevaz, özellikle Siirt, Batman ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sıcaklıklardan bunalan vatandaşların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. İlçeye yurt dışından tatil amaçlı gelen ve sıcakların etkisi ile bunalan vatandaşlar da serinlemek için tercih ediyor.
Bursa’da yaşayan ve öğretmenlik yapan Nebi Ergören isimli vatandaş, Van Gölü’nün kıymetinin bilinmesi gerektiğine değinerek, “Adilcevaz’da Van Gölü’nün bulunması gerçekten bir nimettir. Bizler Van Gölü’nün kıymetini bilmeliyiz. Vatandaşlar olarak belediyemizin doğal güzellikleri koruyarak buraları daha güzel hale getirmesini istiyoruz. Büyükşehirlerde yaşadığımız için özellikle nemli havalar bizi rahatsız ediyor. Bu yüzden Adilcevaz’ı ve Van Gölü’nü hasretle arıyoruz. Bu nedenle burada bulunduğumuz süre içerisinde her gün Van Gölü’ne gelip bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.



FRANSA’DAN GELİP VAN GÖLÜ’NE GİRİYOR

Fransa’da yaşayan ve Elazığlı olan Veysel Balcı ise Adilcevaz’ı çok beğendiğini ifade ederek, “Tatil amaçlı Fransa’dan buraya geldik. Üç gündür buradayız ve serinlemek için her gün Van Gölü’ne geliyoruz. Antalya, İzmir ve İstanbul’u aratmayacak doğal güzellikler burada var. Burada bulunmaktan memnunuz ve her sene yaz tatillerinde Adilcevaz’a gelmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
Yıllardır İstanbul’da yaşayan ve tatil için memleketi Adilcevaz’a geldiğini ifade eden Nesim Göksoy, Adilcevaz’ın suyuna ve toprağına hasret kaldığını belirterek, dışarıda yaşayan Adilcevazlıların buralara gelip sahip çıkmalarını istedi.

Editör: TE Bilisim