Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi'ne gelenler, Van Gölü ve Süphan Dağı manzarasına karşı kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

 

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü ve Dağı, soğuk ve sıcak su kaynaklarıyla yazın doğa tutkunlarını, kışın da kayakseverleri ağırlıyor. Uzun pisti ve kar örtüsüyle yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören Nemrut Kayak Merkezi, ziyaretçilerine maviyle beyazın buluştuğu manzara eşliğinde kayak yapma imkanı sunuyor.

 

Hatay'dan gelen Semra Kaplan, Nemrut Krater ile Van gölleri manzarasını çok beğendiğini belirterek, "Sıcak bir memleketten geliyorum. Burası çok soğuk ama inanılmaz güzel. Kayak yapmak için buradayız. Çok eğleniyoruz. Herkese tavsiye ederim." dedi. Muşlu Çağrı Çeliker de Nemrut'ta harika bir atmosferin olduğunu, eşsiz manzaraya karşı kaymanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

 

"BİR TARAFIMIZ NEMRUT BİR TARAFIMIZ SÜPHAN"

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan da kayak merkezine ziyarette bulunarak, il dışından gelen turistlerle sohbet etti. Doğa ve kış turizmine meraklı herkesin Tatvan'ı görmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, yerli ve yabancı turistlerin, her mevsim Nemrut Dağı ile Krater Gölü'ne yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

 

Tatvan'ın doğa harikası bir yer olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti: "Bir tarafımız Nemrut, bir tarafımız Süphan. İki güzelliğin ortasında ve üzerindeyiz. Kışın Diyarbakır, Muş, Şanlıurfa ve diğer çevre illerden misafirlerimiz geliyor. Nemrut denince akla kayak tesislerinden dolayı hep kış geliyor ancak buraların yaz dokusuyla da güzelliği tartışılmaz. Misafirlerimizi sadece kışın değil, yazın da Bitlis, Tatvan, Nemrut ve Süphan'a bekliyoruz. Nemrut, yazın doğal güzelliğinin yanı sıra dağ bisikleti ve benzeri dağ sporları konusunda çok uygun bir yer." 

Editör: TE Bilisim