Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nden Van Gölü ve çevresinde yer alan kesimlerin hava durumu ile ilgili açıklama yapıldı. Peki, havalar nasıl olacak? İşte cevabı...

 

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan açıklamaya göre 03.03.2018 (Cumartesi) tarihinde yapılan değerlendirmeler neticesinde bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, zaman zaman yağmurlu yüksek kesimlerde ise karlakarışık yağmurlu geçeceği ifade edildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bölgemiz genelinde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette (10-30 km/sa) eseceği tahmin edilmektedir.

 

VAN'DA EN DÜŞÜK SICAKLIK 1.5

Bölgede en düşük sıcaklıklar; Van’da 1.5, Bitlis’te 0.9, Hakkâri’de 2.4 ve Muş’ta 2.9 derece olarak ölçülmüştür.

En yüksek sıcaklıkların ise; Van’da 9, Bitlis’te 5, Hakkâri’de 6, ve Muş’ta 10 derece olması bekleniyor.

Van Gölü: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta."

Editör: TE Bilisim