Sosyal medya üzerinden örgütlenen Van Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (Ahbap) üyeleri, Van'da yeni bir etkinlikle Van Gölü’nün kirletilmemesine dikkat çekti. Platform üyeleri bir araya gelerek, Van Gölü sahillerinde çöp toplarken, vatandaşlara da çağrıda bulundu.

 

Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve öncülüğünü Haluk Levent'in yaptığı Ahbap'ın Van'daki üyeleri, farkındalık yaratmaya devam ediyor. Daha önce birçok kez yardıma muhtaç insanlara el uzatan Ahbap Platformu, son olarak Ramazan ayı boyunca yoksul ailelerin sofrasına konuk oldu. Yoksul ailelerin sesi olan platform üyeleri, kentin sorunlarına da duyarlılık gösteriyor. Son günlerde sıkça gündeme gelen ve tüm kesimlerin ortak sorunu olan Van Gölü sorununa da dikkat çekti.

                                        

'GELİN AHBAP OLALIM'

Hafta sonu Van Gölü’nün kirliliğine dikkat çekmek için bir araya gelen platform üyeleri, sahilde çöp toplayarak temizlik yaptı. Sahillerin kirletilmemesine dikkat çekmek için bir araya gelen yaklaşık 30 platform üyesi, İskele sahilinde poşetler dolusu çöp topladı. Ellerinde eldiven, başlarında şapka ve üzerlerinde ‘Gelin Ahbap Olalım’ tişörtleriyle sahile çöp toplayan platform üyeleri vatandaşlara da çağrıda bulundu.    

 

“GEÇ OLMADAN SAHİP ÇIKALIM”

Platform üyesi Öğretmen Yılmaz Samioğlu yaptığı açıklamada, Van Gölü’ne tüm kesimlerin sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, “Geç olmadan Türkiye'nin en güzel gölüne sahip çıkmak lazım. Van Gölü’ne tüm kesimlerin sahip çıkması gerekiyor. Van halkı ve yetkililerden bir ricamız var. Düzenli bir şekilde sahillerin temizlenmesini istiyoruz. TBMM'de şuan tasarı halinde olan Van Gölü Koruma Kanunu'nun bir an önce meclisten çıkarılması ve yasalaşmasını istiyoruz. Van Gölü’ne sahip çıkmalıyız. Bu gölün başka benzeri yok. Tüm kesimlerin duyarlılık göstermesini istiyoruz. Yetkililerinde ellerinden gelen özeni göstermesini bekliyoruz.” Dedi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim