Botla Van Gölüne açılan ve rüzgarın etkisiyle sürüklenerek kaybolan Ümit Keser, açıldığı bölgeden yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulundu.

Van'ın Tuşba ilçesi sahilinde botla Van Gölü'ne açılan Van Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, ters esen rüzgardan dolayı sahile geri dönemeyince kayboldu. Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde merkez Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde meydana geldi. Keser ailesiyle birlikte piknik yapmak üzere Van Gölü sahiline gitti. Akşam saatlerinde yanlarına getirdiği botla denize açılan şahıs, rüzgarın etkisiyle geri gelemedi. Rüzgarın şiddetini artırmasıyla şahıs yakınlarının ve sahilde bulunan vatandaşların gözleri önünde kayboldu. Sahildeki vatandaşların durumu yetkililere bildirmesiyle 112 Acil Servis ambulansı kısa sürede olay yerine giderek jandarma ve kurtarma ekiplerini bekledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Arama Kurtarma Birliği'ne ait bot vinç ve vatandaşların yardımı ile Van Gölü'ne indirilerek kayıp Keser'in aramasına başlandı.

5 SAATLİK CAN PAZARI!

Keser'in kaybolmasının ardından 5 saatten fazla süren can pazarı AFAD ekiplerinin yoğun çabasıyla sonuçlandı. Sahillerde 5 saat boyunca arama çalışmaları yürüten AFAD'a bağlı kurtarma ekipleri, bölgede geniş çaplı çalışmalar yürütürken bir taraftan da helikopter ile aramak için gerekli bağlantıları kurdu. Fakat tam da bu esnada çalışmalar sonuç verde ve Keser'e ulaşıldı. Arama kurtarma birliğine ait botla arama yapan ekipler, 5 saat süren çalışmanın ardından rüzgarın etkisiyle açıldığı bölgeden 6 kilometre uzaklığa sürüklenerek sahile yaklaşan Keser'in "imdat" çağrısını duydu. Ekipler, kayıp şahsı mahsur kaldığı yerden alarak ailesinin yanına götürüldü. Endişeyle kıyıda bekleyen yakınları, Keser'in bulunmasını sevinçle karşıladı, çabalarından dolayı ekiplere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim