Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, 1-2 Haziran tarihlerinde Van Gölü’nde gerçekleştireceği rekor denemesi öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Ercümen’in dün gerçekleştirdiği ikinci antrenmanda rekor geldi. 55 metre olan dünya göl dalışı rekorunu düngerçekleştirdiğiantrenmanda 60 metre dalış yaparak kırdı.

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nde dünya rekoru denemesi için çalışmalarını sürdüren Ercümen, 1 Haziran öncesi 4 gün boyunca deneme dalışları yapacak. Hem bölgenin havasına hem de Van Gölü'nün yapısına alışmak amacıyla deneme dalışlarını tarihi Akdamar Adası açıklarında jandarma ve AFAD ekibi eşliğinde yapan Şahika Ercümen, rekor denemesine çok az bir zaman kaldığını ifade ederek, çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

ERCÜMEN: 65 METREYİ DENEYECEĞİM

Ercümen, “Dünya rekorum 55 metreydi. Bugün ekipçe yaptığımız antrenmanlarla bu rekorun üstüne çıkarak 60 metre dalış yaptım. Bugünkü antrenman çok güzel geçti. 60 metreye çok rahat indik. Öncelikle rekoru kırmak önemli. Sonrasında da 65 metreyi deneyebiliriz. Buradaki dalış antrenmanlarını buranın atmosferine, irtifasına ve çevresine alışmak için son günleri burada geçiriyoruz. Hem heyecanlıyız hem de başarıyla döneceğimize inandığımız için motiveliyiz. Dalışta çok zorlandığım konulardan biri havanın çok soğuk olması. Dipteki ısı 3 dereceye kadar düşüyor. Buda benim performansımı etkiliyor. Ama buradaki ekibim ve Sayın Vali o kadar destek oluyorlar ki bana, bende bu desteği avantaja çeviriyorum.” dedi.

VALİ KARALOĞLU: BİZİM GÖNLÜMÜZ 65'TEN YANA

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, dalış işinin çok stresli bir iş olduğunu ifade ederek, Şahika'nın yerine kendilerinin yorulduğunu belirtti. Vali Karaloğlu, “Şahika hanım çok profesyonel bir iş gerçekleştiriyor. Ekip olarak çok başarılı olduklarına inanıyoruz. İnşallah 1 Haziran'da antrenmanda gösterilen performansın üzerinde bir performans sergileyip Van'ın plakası olan 65 metreye dalışını hep birlikte göreceğiz. Tabi önemli olan 55 metre üzerine çıkmaktı. Ama bizim gönlümüz 65'ten yana. 1 Haziran'da rekorun geleceğine de inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.


Orhan AŞAN-Şehrivan

Editör: TE Bilisim