ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van'da faaliyet gösteren ve Van’da yapılan Van’ın Enleri’nde Van’ın en iyi derneği olan Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü'nde bulunan ve üzerindeki kilisesiyle tarihi öneme sahip Akdamar Adası'nın ağaçlandırılması için başlattığı imza kampanyasına destek gelmeye devam ediyor.

 

Van ve çevresinde çeşitli konularda sosyal sorumluluk projeleriyle adından bahsettiren Van Gölü Aktivistleri Derneği, geçtiğimiz günlerde Gevaş İlçesi'nde bulunan ve üzerindeki tarihi Ermeni Kilisesi ile büyük tarihi öneme sahip olan Akdamar Adası'nın çöl olmaması için girişim başlatmıştı. Başlatılan imza kampanyayla ilgili bilgiler veren Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, adadaki badem ağaçlarının zamanla yaşlandığını ve susuz kaldığı için kurumayla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Adadaki ağaçların yok olmaması ve yeni fidanların dikilmesi için kampanya başlattık. Umarız bakanlık da sesimizi duyar.” İfadelerine yer vermişti.

 

 

“ÖNLEM ALINMAZSA AKDAMAR ÇÖL OLACAKTIR”

Başlatılan kampanyaya dikkat çekmek amacıyla şu ifadeler kullanıldı: “Van Gölü'nde bulunan Akdamar Adası tarihi ve doğal güzelliğiyle turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Ada üzerinde bulunan ve Adaya güzellik katan badem ağaçları gün geçtikçe yok oluyor. Badem ağaçları yaşlanıyor, kırılıyor ve kuruyor. Önlem alınmazsa Akdamar Adası Çöl olacaktır. Bu doğa harikası için ağaçlandırma yapılmasını istiyoruz.”

 

 

KAMPANYAYA DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Kültür Turizm Bakanlığı’na sunulacak olan kampanya için başlatılan imza kampanyasına imza anlamında şu ana kadar 658 kişi destek verdi. Bin destekçinin hedeflendiği kampanya için sosyal medya üzerinden de büyük destek sunuluyor. 342 destekçiye ihtiyaç olan kampanya için Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya hesapları üzerinden destek çağrısı yapılmaya devam ediyor.

 

 

KAMPANYA ADRESİ

Başlatılan imza kampanyasına; https://www.change.org/p/kC3BCltC3BCr-turizim-bakanlC4B1C49FC4B1-akdamaradasC4B1C3A7C3B6lolmasC4B1n-van-gC3B6lC3BC-nC3BCn-gC3B6z-bebeC49Fi-C3A7C3B6l-olmasC4B1n?recruiter=307703541&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Editör: TE Bilisim