Van'ın önemli dinamiklerinin katıldığı ve kentin önemli sorunlarının tartışılıp ardından çözüm arandığı Van Güçbirliği Platformu 3'üncü toplantısını yapacak. İlk iki toplantısının ardından hükümetin yeniden kurulma çalışmalarından dolayı 3'üncüsü gecikmeli yapılacak olan toplantının bu seferki ana gündem maddesi “Eğitim, Gençlik ve Spor” olacak.

 

Van ilinin sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “Van Güçbirliği Platformu”nun Mütevelli Heyeti tekrar bir araya geliyor. Bir önceki toplantının 15 Mart 2016 tarihinde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldığı Van Güçbirliği Platformu’nun üçüncüsü, 17 Haziran Cuma günü saat 16.00’da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Konuk Evi’ndegerçekleştirilecek.

 

Bugüne kadarki toplantılarında, Van’ın öncelikli alanlarını ele alarak farkındalık oluşturma ve çözüm üretmeye çalışan platform, bu kez “Van İlinin Eğitim, Gençlik ve Spor Alanlarındaki Sorun ve Çözüm Önerileri”ni masaya yatıracak. Gündem maddeleri hakkında Güçbirliği Sekretaryasının bilgi arzı ile başlayacak olan toplantı, Eğitim, Gençlik ve Spor İhtisas Komisyonu tarafından hazırlanan raporun sunumu ile devam edecek. Van Milletvekili Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay tarafından açılış değerlendirmelerinin yapılacağı organizasyonda, platform üyelerince genel değerlendirmelerin görüşülmesinin ardından kapanış konuşmalarıyla toplantı sona erecek.

 

Van Güçbirliği Platformu; mütevelli heyeti, yönetim kurulu, üniversite ihtisas kurulları ve sekretaryadan oluşmakta. Mütevelli Heyet Başkanlığını Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın üstlendiği Van Güçbirliği Platformu’nun sekretarya görevini Van Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yürütüyor. Platformun üyeleri arasında ise vali, milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörü, meslek kuruluşları ve meslek odaları başkanları, iş dünyası ve sanayicilerin temsilcileri, sendika, vakıf ve basın kuruluşlarının temsilcileri bulunuyor.

Editör: TE Bilisim