Van’ın sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “Van Güçbirliği Platformu”nun Mütevelli Heyeti, sekizinci kez bir araya geliyor.

 

Yedincisi, 25 Ekim 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Bakanlık bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirilen Van Güçbirliği Platformu’nun sekizinci toplantısı, 10 Mart 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da “Van İlinin Ulaştırma Alanındaki Sorunları ve Çözüm Önerileri” gündemiyle gerçekleştirilecek.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve bakanlık bürokratlarının da katılacağı toplantı, Elite World Otel’de gerçekleştirilecek.

 

Bugüne kadarki toplantılarında Van’ın öncelikli sorunlarını ele alarak farkındalık oluşturmaya ve çözüm üretmeye çalışan platform, bu kez Van”ın “Ulaştırma” alanındaki sorun ve çözüm önerilerini masaya yatıracak. Toplantıda Ulaştırma ve Lojistik İhtisas Komisyonu tarafından hazırlanan mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren rapor ele alınacak.

 

Van Güçbirliği Platformu, mütevelli heyeti, yönetim kurulu, ihtisas komisyonları ve sekretaryadan oluşuyor. Mütevelli Heyeti başkanlığını Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay’ın, Yönetim Kurulu başkanlığını ise Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun üstlendiği Van Güçbirliği Platformu’nun sekretaryasını Van Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yürütüyor. Platformun üyeleri arasında ise vali, milletvekilleri, belediye başkanları, rektör, meslek kuruluşları ve meslek odaları başkanları, iş dünyası ve sanayicilerin temsilcileri, sendika, vakıf ve basın kuruluşlarının temsilcileri bulunuyor. 

Editör: TE Bilisim