Van Güçbirliği Platformu, bakan Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla “Çevre ve Şehircilik” gündemiyle toplanıyor.  Van’ın sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “Van Güçbirliği Platformu”nun Mütevelli Heyeti, dokuzuncu kez bir araya geliyor.

Son olarak 10 Mart 2018 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet Arslan ve bakanlık bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirilen Van Güçbirliği Platformu’nun dokuzuncu toplantısı, 25 Mayıs 2018 Cuma günü saat 16.00’da “Van İlinin Çevre ve Şehircilik Alanındaki Sorunları ve Çözüm Önerileri” gündemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Mehmet Özhaseki ve beraberindeki bakanlık bürokratlarının katılımıyla Elite World Otel’de gerçekleştirilecek.

Bugüne kadarki toplantılarında Van’ın öncelikli sorunlarını ele alarak farkındalık oluşturmaya ve çözüm üretmeye çalışan platform, bu kez Van ilinin “Çevre ve Şehircilik” alanındaki sorun ve çözüm önerilerini masaya yatıracak. Van Güçbirliği Platformu, mütevelli heyeti, yönetim kurulu, ihtisas komisyonları ve sekretaryadan oluşuyor. Mütevelli Heyeti başkanlığını Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay’ın, Yönetim Kurulu başkanlığını ise Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun üstlendiği Van Güçbirliği Platformu’nun sekretaryasını Van Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yürütüyor. Platformun üyeleri arasında ise vali, milletvekilleri, belediye başkanları, rektör, meslek kuruluşları ve meslek odaları başkanları, iş dünyası ve sanayicilerin temsilcileri, sendika, vakıf ve basın kuruluşlarının temsilcileri bulunuyor.

Editör: TE Bilisim