Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, dün gece yaşanan terör saldırısını düzenlediği yürüyüşle kınadı. 
Hz. Ömer Cami’nde kılınan ikindi namazı sonrası bir araya gelen Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi üyeleri ve yüzlerce vatandaş, dün gece saldırının yapıldığı 2 Nisan Polis Evi’ne kadar yürüdü. Burada inisiyatif adına Sunulah Erçek’in okuduğu Kürtçe basın açıklamasının ardından Türkçe konuşan Garip Kızılkaya, dün geceki bombalı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını belirterek, menfur saldırıyı lanetlediklerini söyledi. 



Emperyalistlerin emrindeler 

Her ne sebeple olursa olsun bombalı araç saldırılarıyla yerleşim yerlerinde eylem yapılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Kızılkaya, “Bunun adı terördür. Emperyalist devletlerin Türkiye üzerinde planlar yaptığı, FETÖ eliyle son darbe kalkışmasıyla net olarak görülmüştür. Şimdi de PKK eliyle yapılan terör ve katliamlarla Türkiye, kaosa sürüklenmeye çalışılmaktadır. FETÖ, DAİŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin aynı emperyalist odakların direktifleriyle hareket ettikleri ve onların emellerine hizmet ettikleri açıktır” dedi.

PKK halkı cezalandırıyor 

PKK’nin bu saldırılarla hendek siyasetine destek vermeyen Van halkını cezalandırmaya çalıştığının altını çizen Kızılkaya, “Örgütün Kızıltepe, Diyarbakır, Van ve Elazığ’da sivil insanları katletmesi, en iyi bildiği işin öldürmek ve kan dökmek olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Gelinen aşamada darbeci fesat şebekesinin şeytani emellerine prim vermeyen halkımız, yaşam alanlarında patlattığı bombalarla kadınları, çocukları ve bebekleri katleden PKK’ya da prim vermeyecektir” şeklinde konuştu.



48 STK'dan kınama 

Ne olursa olsun halka yönelik yapılan saldırıların insanlık dışı olduğunu belirten Kızılkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunlar toplumun huzurunu kaçırmaya yönelik adımlardır. Bu terör olayıdır. Tüm Van halkını kim olursa olsun, kimden gelirse gelsin ‘teröre hayır’ demeye, şehrimizin ve ülkemizin barış, istikrar ve huzurunu korumaya davet ediyoruz. Bu vesileyle 48 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak bu menfur saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.”


Basın açıklaması sırasında kalabalık sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganları attılar.
Yapılan basın açıklamasının ardından aralarında AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin de yer aldığı bir heyet, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'yi makamında ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim