IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden grup ile polis arasında devam eden olayların üçüncü gününde Van'da yine gerginlik hakimdi. Dün geceden bu yana kentin belli noktalarında asker ve polisler konuşlanırken şehirde kepenkler açılmadı.

Gün boyunca asker ve polis sevkiyatının yapıldığı kentte sıkı tedbirler ile olayların önü alınmasına çalışılırken civar mahallelerde eylemciler polisle çatışmaya devam etti. Öğle saatlerinde başlayan olaylar, polis ve jandarmanın müdahalesi sonucunda şehir merkezi dışına taşındı. Mahalle aralarında göstericilerin saldırılarına polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Özellikle Hacıbekir Mahallesi’nde devam eden olaylarda şehir adeta savaş alanına döndü.

Öte yandan kentin en işlek caddeleri olan Kazım Karabekir ve Cumhuriyet Caddelerinde polis geniş güvenlik önlemleri alırken, gruplar ise değişik noktalarda eylemlerini sürdürüyor. Kepenklerin açılmadığı kentte, olaylara karıştığı tespit edilen birçok kişi ise polis tarafından gözaltına alınıyor. 

Editör: TE Bilisim