1 Kasım seçimlerinin ardından yazılı bir açıklama yaparak sonuçlara dair değerlendirmelerde bulunan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, seçim sonuçlarının iktidar ve muhalefete bir mesaj olduğunu ve partilerin bunu doğru okuması gerektiğini belirtti. Bozkurt; “Hükümet kurmaya hak kazanan ve meclise girmeye hak kazanan bütün partilerimizi ve Van Milletvekillerimizi kutluyorum ve başarılar diliyorum.” Diyerek de başarılı isimleri tebrik etti.

 

Türkiye’de yeni bir dönemin başladığı 1 Kasım seçimleri geride kalırken Ak Parti tek başına yeniden iktidar koltuğuna oturdu. HDP 7 Haziran’da sonra bir kez daha barajı geçen parti olurken grup olarak da Türkiye’nin 3’üncü partisi konumuna yükseldi. Van 1 Kasım seçimlerinde 6’sı HDP 2’si AK Parti’ye toplam 8 milletvekilini Ankara’ya gönderdi. Son zamanlarda sıkıntılı günler geçiren Van kenti seçim sonuçlarının en kısa zamanda olumlu anlamda etki etmesini beklerken sanayicilerin önemli temsilcisi Bozkurt’tan da seçim değerlendirmesi geldi.

 

Yaptığı açıklama ile seçime dair değerlendirmelerde bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt, ortaya çıkan tablonun doğru okunması gerektiğine değindi. Bozkurt açıklamasında: “1 Kasım 2015 Genel Seçimleri ülkemize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Ortaya çıkan tabloda sonuçları itibarı ile iktidarından muhalefetine bütün partilerimizin seçmenin vermiş olduğu mesajları doğru okuması ve bu mesajlardan gerekli dersi çıkararak ona göre konumlanması kaçınılmaz olmuştur. Ortaya çıkan tabloda şunu görmekte yarar vardır. Hiç kimse kendine göre "Halka ders vermeye çalışmamalı" Bu anlamda en iyi dersi verecek olan halktır. "En iyi öğretmen halk en iyi demokrasi dersi verecek olanda halktır." Bu vesile ile tek başına hükümet kurmaya hak kazanan ve meclise girmeye hak kazanan bütün partilerimizi ve Van Milletvekillerimizi kutluyorum ve başarılar diliyorum.” Dedi.

 

BOZKURT: VAN’IN SORUNU ÇOK

Seçim öncesi tüm toplantı ve görüşmelerde Van’ın sorunlarını ısrarla dile getiren önemli isimlerden birisi olan Bozkurt, bu sorunların çözümü için seçilenlere çağrıda da bulunarak: “Genelde Türkiye'nin Özellikle bölgemizin ve Van'ın çok ağır soysal siyasal ekonomik ve kalkınma sorunları bulunmaktadır. Önümüzde 4 yıl içerisinde kendileri ile birlikte çalışma ve tam bir dayanışma içerisinde kentimizin sorunlarına çözüm bulma noktasında birlikte çalışma ve hareket etmeyi umuyor ve diliyoruz. Bizler de Van halkı sanayici ve işadamları olarak halkımızla birlikte bütün çalışmalara hem katkı sunacak hemde çalışma performanslarınızı müşahade etmeye çalışacağız. Tekrardan bu seçimlerin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim