Çaldıran

Çaldıran ilçesinde düzenlenen törenle bayramlaşma gerçekleşti. Çaldıran ilçesinde düzenlenen törenle protokol ve vatandaşlar bir araya gelerek bayramlaştı. Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen bayramlaşmaya Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Cumhuriyet Savcısı Atacan Özata, 6 Hudut Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Özkan Kandtemir, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sülayman Atay. Siyasi parti temsilcileri STK temsilcileri, muhtarlar ve halk katıldı. Misafirlerle tek tek bayramlaşarak barışı kardeşliği sevgi ve hoşgörünün simgesi olan dini bayramlardan istifade etmek gerektiğini belirten Başkan Ensari, ”Bu yılda yaşadığımız ikinci bayramın güzelliklerini sizlerle yaşamanın onurunu, mutluluğunu yaşamaktayım. Dini bayramlar barışı kardeşliği sevgi ve hoşgörünün simgesi olan dini bayramlardan istifade etmek, dargınlıkların küskünlüklerin sona ermesine vesile olabilecek güzelliklerin daha çok hissedildiği ve yoğunlaştığı günlerdir. Yüreğimizde olan bayram sevincinin günlük yaşamımızda yer alma temennisiyle başta Çaldıran halkı olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban bayramını tebrik ediyor, bayramın tüm insanlığa barış huzur mutluluk barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum” dedi. Belediye başkanı ve beraberindekiler hep birlikte belediyen ayrılarak Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek burada güvenlik personelleriyle bayramlaştıktan sonra tören sona erdi. 

Çatak

Çatak ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Çatak merkez taziye evinde düzenlenen bayramlaşma töreninde Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, güvenlik güçleri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Burada konuşan Şeylan, toplumu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olan bayramların aynı zamanda barış, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günleri olduğunu belirterek, "İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızdaki yerleri son derece önemlidir. Zaman kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirerek hep birlikte ülkemizi ihya etme, milletçe el ele verip ülkemizi daha ileriye götürme zamanıdır. Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 
Konuşmanın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel harekat binasını ziyaret eden Başkan Şeylan, buradaki personeller ile bayramlaştı. 

Bahçesaray

Bahçesaray Kaymakamı Onur Şatıroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ve beraberindekilerle birlikte ilçede vatandaşların yanı sıra polis ve jandarmanın Kurban bayramını kutlamak için bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Bahçesaray Kaymakamı Onur Şatıroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Kaş, AK Parti İlçe Başkanı Cumali Başkanı Sabırlı ve beraberindekiler ilk olarak merkez camiinde bayram namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştılar. AK Parti İlçe Başkanı Cuma Sabırlı, bayramlaşma sonrası vatandaşlara yöresel yemek olan 'helise' yemeği ikram etti. Daha sonra ilçe Mir Hasan Veli mezarlığını ziyaret eden heyet, burada okunan duaların ardından ilçe merkezine geçilerek ilçe halkıyla bayramlaşma gerçekleştirildi. Bayramlaşma sonrası heyet daha sonra sırasıyla ilçe jandarma ve ilçe emniyetine giderek jandarma ve polislerin bayramını kutladı. 

Erciş

Erciş Belediyesi Başkanı Yıldız Çetin, pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle çalışanlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Erciş Belediyesi Başkanı Yıldız Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Kader İnci, pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle belediye konferans salonunda çalışanlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Personele şeker, çikolata ve kolonya ikram edilen bayramlaşmada Başkan Çetin, insanlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının yoğunlaştığı anlamlı günler olan bayramlarda, dargınlıkların unutulmasını istedi. Erciş halkının ve belediye personelinin güzel bir bayram geçirmelerini diledi. 

Editör: TE Bilisim