Van’da Faaliyet yürüten ve İş Adamlarından oluşan MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve HAKSİAD yönetimi Ekonomide Değişim Hareketi seçim ofisini ziyaret etti.

 

Van’da 7 Nisan’da yapılacak olan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçim çalışmalarını yürüten EDH’ye ziyaretler devam ediyor. MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve HAKSİAD yönetimi Seçim çalışmalarını yürüten Ekonomide Değişim Hareketi ziyaret etti.

 

“SEÇİM SÜRECİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GEÇMELİ”

EDH Seçim Ofisinde yapılan ziyarette konuşan MÜSİAD Başkanı Abdullah Aras, ‘’Öncelikle Van Ticaret ve Sanayi Odası Seçiminin ilimize odamıza ve iş dünyasına hayır getirmesini temenni ediyorum. Değerli arkadaşlar bugün Müsiad, Tümsiad, Askon ve Haksiad Başkanları ve Yönetimi olarak EDH ekibini ziyaret etmek istedik. Bizler bu seçim sürecinin birlik ve beraberlik içerisinde Van’ın atmosferini bozmayacak bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz’’ dedi.

 

“EDH EKİBİNİ TAKDİR EDİYORUM”

Tümsiad Başkanı Süleyman Güler, ‘’İlimizin geleceğinin şekillendirileceği Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde bizlerde oy kullanacağız. Bu noktada ben şahsım ve Yönetimim adına EDH ekibine başarılar diliyorum. Gerçekten ben EDH Ekibini takdir ediyorum, her ne kadar şuan dışarıda gibi görünsek de kurucu üyelerinden biriyim. EDH’nin böylesi bir duruşunu takdirle karşılıyorum. Necdet Takva Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildikten bir yıl sonra bende TÜMSİAD Başkanı seçildim. Kendisiyle yaklaşık 3 buçuk yıllık bir teşviki mesaimiz oldu. Bu süre içerisinde çok zor dönemler yaşadık. Bu zorlu süreçlerde Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ile birlikte çalıştık ve zorlu dönemlerde yapılan çalışmalarda gerek ilimizin, esnafımızın, tacirimizin, tüccarımızın, ülke adına takdir edilecek çalışmalar yürüttüler. Bizlerde bu 4 Buçuk yılda yapılan çalışmaları göz önüne alarak sandık başına giderek elimizi vicdanımıza koyarak ilimizin geleceğini şekillendirecek bu seçimde oy kullanacağız. Bilindiği üzere iki aday var, her iki aday ve ekipler Van’ımızın insanlarıdır. Bu süreci çok iyi bir şekilde Van’ımıza yakışır bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Bundan dolayı kendilerini kutluyor başarılar diliyorum’’ dedi.

 

“EDH VAN’A FARKLI BİR VİZYON VE MİSYON KATMAKTADIR”

Haksiad Van Şube Başkanı Cevdet Arvas, ‘’Ekonomide Değişim Harekete’nin çok yabancısı değilim. Ekonomi Deişim Hareketi İlkeli hareket ettiği sürece umduğunu mutlaka bulacaktır. Önemli olan iki adayında Van için en önemli konuları değerlendirebilmeleridir. Akabinde Van’ın kazanması temenni ediyoruz. Depremden sonraki son gelişmelerde Van Doğuanadolu Bölgesi’nin Vizyon Şehir misyonunu yakalamak adına büyük çabalar sarf ediyor. Bu konuda STK’ların ve İş adamlarının büyük bir özverisi söz konusudur. Önemli olan bu özveriyi devam ettirmek gerekmektedir. Bu yarışta her iki adaya başarılar diliyoruz. EDH Ekibi ilkeli ve istikrarlı hareket edişinden dolayı Van’a farklı bir Vizyon ve Misyon katmaktadır. Buda Van’ımızın yararına olacaktır.

 

“VAN TSO’NUN VAN’A KATKISI BÜYÜKTÜR”

ASKON Van Şube Başkanı Fatih Altun, ‘’Bizlerde Askon Van Şubesi olarak sizlere Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başarılar diliyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde iki adayın projeleri ile ortaya çıkması Van adına bir kazanımdır. Bu seçim sürecinde her iki adaya da başarılar diliyoruz. Yönetimlerimizde her iki adaya da desteği olan arkadaşlarımız vardır. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’nın Van’a katkısı büyüktür. Bu bağlamda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Van’a geldiğinde Van TSO’yu övgüler ile bahsetti. Kent yararına çalışan herkesin yanında olacağımızı söylemek isterim’’ dedi.

 

“VAN ESNAFINA 3 TEMEL İLKE İLE SÖZ VERİYORUZ”

Son olarak konuşan Ekonomide Değişim Hareketi öncüsü ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva, ‘’Bizler bu seçim sürecinde, faaliyetlerimizde ve kişisel yaklaşımlarımızda asla Van yararına olmayan hiçbir adımı atmayacağız. 4 Buçuk Yıl önce Siyaset dışı kalmak, Liyakat ve Doğruluktan ayrılmamama ile üç temel ilkemizle birlikte çıktığımız bu yolda bugün yine aynı 3 ilke ile sizlere söz veriyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Van’daki Esnafın, Tacirin, Sanayicisi, Yatırımcısını temsil ederken 3 temel ilkemiz asla şaşmayacağımıza dair söz veriyoruz. Bu bir edebi gerektirir, bu Tüccarın güvenirliliğini gerektiren bir durumdur. Bu zamana kadar hep bu yaklaşım ile yolumuza devam ettik ve bundan sonrada bu yolumuza bu 3 ilkemiz ile birlikte devam edeceğiz. Bizlerde bunu size taahhüt ediyoruz, nihayetinde sizler bu seçimin karar vericileri olacaksınız. Bu işin muhatabı da denetleyicisi de sizsiniz. Karşımızdaki rakiplerimizi saygı, sevgi çerçevesi içerisinde bundan sonraki süreçte de olgunluk ile karşılayarak, her türlü olumsuzluğa rağmen asla o insanları ve yaptıkları çalışmaları olumsuz karşılamayacağımıza dair beyanımı yenilemek istiyorum. Bir takım beyanlar biz çok açık söylüyoruz, sizlerin burada alacağı bir karar varsa bu kararınıza da saygıyla uyacağımıza alenen beyan etmek istiyorum. Sizlerden ricamız şudur; Bu kentin ekonomi yönetimi çok önemli bir meseledir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak, özellikle iş adamlarının, tacirin, sanayicinin üye olduğu iş adamları örgütlerinin bu kentin geleceğinde için risk alanlar olarak,  istihdam yaratanlar olarak söz hakkı sahibi olacaklarını temin edecek bir yaklaşım içerisinde olmanızı özellikle rica ediyoruz. Bunu yaparken de Temsiliyetin, Liyakın ve İdeoloji siyasetin dışındaki bir davranışın bir kümelenmenin olmada gerçekleştirilmesi konusunda hakkaniyetle el vicdan bir karar içerisinde olmanızı da şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına sizlere beyan etmek istiyorum. Ben bugün buraya bizleri ziyarete gelen, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, HAKSİAD’ı ziyaretlerinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim