ŞEHRİVAN HABER - “Van İŞGEM Büyüyor Projesi” Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA-Instrument for Pre Accession) Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

 

Program bölgeler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıkları azaltmayı, Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü artırarak AB ekonomisiyle entegrasyon süreci hızlandırılmasını amaçlanıyor. Rekabetçi Sektörler Programı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

 

“Van İŞGEM Büyüyor Projesi” Van ilinin ekonomik gelişimi açısından önemli bir yatırım olup, proje kapsamında yapılan 30 yeni modern işyeri alt yapısı hazır halde yeni girişimcilerin hizmetine sunulmaya başlıyor. 2005 yılından beri kurulan Van İŞGEM Van ilinde yapılacak girişimleri arttırmak için tüm girişimcilere desteğini arttırarak devam ettirmektedir.

 

30 yeni işyerinde yer alacak olan girişimcilere Van İŞGEM Yönetimi tarafından teknik altyapı, ar-ge, dış ticaret, satış ve pazarlama, işletme yönetimi, finans gibi alanlarda kendisini geliştirme ve bu sayede iş ve rekabet edebilme gücünü artırarak yeni pazarlara açılma şansı sağlanacak. Yeni işletmelerin Van İŞGEM’e katılmasıyla birlikte, artan iş ve rekabet gücüyle, oluşturulan yeni iş imkânlarıyla bölgedeki ekonomik ve sosyal refahın da artırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

 

Başvurular 4 Temmuz 2017 tarihi itibari ile alınmaya başlanacak olup ilk değerlendirmelere 17 Temmuz 2017 tarihinde başlanacaktır. İŞGEM’de yer alabilmenin koşulları ve diğer konular hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapabilmek için www.isgem.com.tr adresi ya da Van İŞGEM’i ziyaret edebilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim