Van İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) 2016 yılının Ocak ayında başlatılan 9 milyon euro'luk 'Van İŞGEM Büyüyor' projesi kapsamında inşa edilen 30 modern iş yeri önümüzdeki ay üretime başlıyor.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 9 milyon 200 bin euro'luk finansmanla inşa edilen 30 modern iş yerinin anahtar teslimi gerçekleşti. Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, 30 yeni girişimciye anahtar tesliminin ardından, İŞGEM’de üretimin önümüzdeki ay başlayacağını söyledi. Gedik, 700 kişinin istihdam edileceği yeni iş yerlerinde, ihracata katkı sağlayacak ve katma değeri yüksek ürünlerin çıkacağını belirtti.

 

Türkiye’de hem kullanım, hem de modernizelik açısından örnek sayılacak iş yeri oluşturduklarını ifade eden Gedik, "2016 yılında Van’da uygulamış olduğumuz İŞGEM projesinde IPA-I kapsamında bir proje sunmuştuk. ‘Van İŞGEM Büyüyor’ projemiz kabul edilmişti. Yüzde 90 Avrupa fon kaynaklı, yüzde 10 da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kaynaklı olmak üzere bir fon kullandık. 9 milyon 200 bin euro bütçeli projeyi yürüttük. Projemize 2016 yılının ocak ayında başladık ve bu yılın aralık ayında projemizi bitiriyoruz. Projemizin iki ayağı vardı. Biri teknik destek dediğimiz eğitim danışmanlık, diğer ayağı ise inşaattı. 30 tane iş yeriyle girişimcilerimize iş geliştirme hizmeti veriyorduk. Bu yetersizdi. Avrupa Birliği projesiyle bunu 60’a çıkardık. Yani 30 tane daha yeni modern iş yeri yaptık. Hatta bu konuda iddialıyız Türkiye’de hem kullanım, hem de modernizelik açısından örnek sayılacak iş yeri oluşturduk" dedi.

 

"ANAHTAR TESLİMLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

30 yeni iş fikrine sahip girişimciye anahtar teslimini gerçekleştirdiklerini dile getiren Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknik destek kısmında ise girişimcilerin ihtiyaç duydukları birçok konuda kalite yönetim sistemi, dış ticaret, e-ticaret gibi konularda uzmanlar aracılığıyla danışmanlık ve eğitim hizmeti verdik. Projemizin bitişinden sonra 30 tane yeni girişimci almak için çağrıda bulunduk. Yeni iş yerlerimiz için yapmış olduğumuz teklif çağrısından çok güzel talepler geldi. Bu taleplerin içinden bizler seçerek girişimcilerimizi almak zorunda kaldık. Anahtar teslimlerimizi gerçekleştirdik."

 

"ÖNÜMÜZDEKİ AYDAN İTİBAREN ÜRETİME START VERİYORUZ"

Van İŞGEM’de ihracata katkı sağlayacak ve katma değeri yüksek ürünlerin çıkacağını sözlerine ekleyen Gedik, "İŞGEM’de bundan sonra ihracata yönelik ve inovatif yenilikçi iş fikirleriyle üretim yapılacak. Katma değeri yüksek ve ihracat ağırlıklı iş fikirlerine önem verdik. Bunları tercih ettik. Önümüzdeki aydan itibaren üretime start veriyoruz. Hedefimiz 700 tane çalışan olacak. Van İŞGEM’de ciddi anlamda ihracata katkı sağlayacak ve katma değeri yüksek ürünler çıkacak" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim