Alınan bilgiye göre, Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesinin hesaplarından 1 milyon 300 bin liranın usulsüz şekilde çekildiğini fark eden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon başlattı. Çekilen yüklü miktardaki paranın FETÖ/PDY'ye aktarılacağını tespit eden güvenlik güçleri, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Ö.Ç'nin muhasebecisi olduğu bildirilen İ.K'nin evinde arama yaptı. Aramada, 1 milyon 210 bin lira ele geçirildi.

 

Gözaltına alınan İ.K, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi ile bazı iş yerlerine operasyon düzenlenmiş, Ö.Ç, B.Ç. ile Y.K, "burs", "bağış" ve "kurban" adı altında örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

 

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine serbest bırakılan Ö.Ç ile A.Ç hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesine de FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, Van Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine 1. Sulh Ceza Hâkimliğince İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz kayyum olarak atanmıştı

Editör: TE Bilisim