İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısına Van’da tepkiler yağdı.

 

Van’daki STK’lar, dernekler ve diğer oda temsilcikleri önceki günlerde İstanbul’da yaşanan saldırı da şehit olan 44 polis ve sivil için kınama mesajları yayınladı. Yayınlanan mesajlarda saldırıyı gerçekleştirenler sert bir dille eleştirilirken, bu saldırılar ile Türkiye’ye zarar verilmesinin planlandığı aktarıldı.

 

VAN TSO’DAN KINAMA AÇIKLAMASI

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), İstanbul'da yaşanan saldırıyı kınadı. Van TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da meydana gelen patlamanın 44 vatandaşın hayatına mal olduğu belirtilerek saldırı kınandı. Açıklamada, şunlara yer verildi: "10 Aralık 2016 gecesi ülke olarak bir kez daha hepimizin yüreğini acıtan bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. 44 insanımızın hayatına mal olan bu terörü kınıyoruz. İnsan ölümleri üzerine kurulu hiçbir hedefin, amacın tarafı olmamalıyız, sorun ne olursa olsun diyalogla, demokratik yollarla çözülmesi toplum olarak beklentimizdir. Son terör eyleminde hayatını kaybeden insanlarımızı hangi amaç ya da hedef geri getirebilir, geride kalan kederli ailelerinin acılarını nasıl yok edebiliriz."

 

Toplumu ayrıştıran, kin ve nefret duygularını arttıran terör eylemlerinden, şiddet dilinden artık vazgeçilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, toplumun yeterince acı ve keder yaşadığı, artık ölümlerin önüne geçilmesi konusunda herkesin gereken sorumluluğu alma zamanının çoktan geldiği kaydedildi. Açıklamada, "Van iş dünyası olarak insan ölümlerine dayalı her türlü eylemi, şiddeti, terörü kınıyoruz. Olayda hayatını kaybeden polislerimize ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

OSB İSTANBUL’DAKİ SALDIRIYI KINADI

İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı sonrası Van Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve Yönetim Kurulu tarafından yazılı bir açıklama yapılarak gerçekleştirilen saldırı kınandı.

 

Van Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şehit olan 36’ı polis, 8 sivil için başsağlığı mesajı verildi. İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısının Türkiye’yi derinden üzdüğü ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirile terör saldırısı ülkemizi çok derin bir üzüntüye boğmuştur. Ülkemizde gerçekleştirilen bu vahşi saldırı, tüm insanlarımızın yüreğine adeta bir hançer gibi saplanmıştır. Saldırı da şehit düşen tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırı sonucu yaralanan yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz.”

 

DAYANIŞMA İNSİYATİFİ’NDEN AÇIKLAMA

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi yaptığı açıklama ile İstanbul’da yaşanan saldırıyı kınadı. İnsiyatif tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Beşiktaş'ta futbol müsabakası sonrası düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonucu 44 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 14’ü ağır yaralı olmak üzere 150'den fazlası da yaralanmıştır.” Denildi.

 

“HİÇBİR HAKLI GEREKÇESİ YOK”

Saldırının amacının Türkiye’ye diz çöktürmek olduğunu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Bu mel’un saldırının amacı; 15 Temmuz da başarılı olmayan şer şebekesinin FETÖ, PKK, DEAŞ ve kuklalarıyla hep birlikte ümmetin tek umudu olan Türkiye’ye diz çöktürmektir. Saldırının gerçekleştiği yer ve zaman dikkate alındığında çok daha büyük kayıpların hedeflendiği anlaşılmaktadır. Hedef ne olursa olsun, bu tür terör eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesinin ve yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

 

“HER TÜRLÜSÜNÜ ŞİDDETLE LANETLİYORUZ”

Her türlü terör örgütünün kınandığı açıklamada, “Kimden gelirse gelsin ve hedefi ne olursa olsun, bu saldırıyı düzenleyen tetikçileri, arkasındaki yerel veya küresel karanlık güçleri ve bundan medet uman çevreleri şiddetle lanetliyoruz. Bu vahşi eylemi, arkasındaki güçleri ve maşalarını tel'in ediyor, can kaybının daha fazla artmamasını temenni ediyoruz. Saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da âcil şifalar diliyoruz.” İfade edildi.

 

İSTANBUL’DAKİ HAİN SALDIRIYA TEPKİ

Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.


Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu üyesi 10 ilçe ziraat odası adına açıklamalarda bulunan Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, hain patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılara Allah’tan acil şifalar diledi. Tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Hasan Özgökçe, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Özgökçe, “İstanbul’daki Beşiktaş- Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen terör saldırısını lanetliyor ve kınıyoruz. Terör her yerde terördür. Ülkemizi derinden üzen ve toplumu ayrıştırıcı bu tür terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizde barış ve huzur ortamının sağlanması için bu tür terör eylemlerine son verilmelidir. Şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza ise Allah’tan acil şifalar istiyorum” dedi.

 

“44 CANA MAL OLAN TERÖR EYLEMİNİ KINIYORUZ”

Van Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Van Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, “10 Aralık 2016 gecesi ülke olarak bir kez daha hepimizin yüreğini acıtan bir terör eylemi ile karşı karşıya kaldık. 44 insanımızın hayatına mal olan bu terör eylemini kınıyoruz. Bizler Van iş dünyası olarak insan ölümlerine dayalı her türlü eylemi, şiddeti, terörü kınıyoruz. Artık bu topraklara huzurun gelmesi için herkesin gereğini yapmasını acilen bekliyoruz. Cumartesi günü yaşanan terör eylemini şiddetle kınıyoruz, olayda hayatlarını kaybeden polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.

 

KANDİL’DE İSTANBUL İÇİN DUALAR OKUNDU

Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri’de Mevlit Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

 

Van'da, Mevlit Kandili dolayısıyla Ulu Cami'de İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın katılımıyla düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başladı. Daha sonra Mevlit Kandili ile ilgili vaaz veren Arvas, programın sonunda İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi. Vatandaşlar da ellerini semaya açarak hep birlikte şehitler için dua etti.

 

Bitlis'te, Memduh Eren Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam eden programda İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi. Hakkari'de de Hacı Said Camisi'nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Muş'ta ise merkez ve ilçelerdeki tüm camilerde İstanbul'daki saldırıda şehit düşen polis ve vatandaşlar için eller semaya açıldı. İl Müftüsü Alaattin Bozkurt, dün gece yaşanan menfur saldırıda şehit olanlara rahmet dileyerek, tüm camilerde şehitler için duaların edildiğini anımsattı.

 

HAKKARİ’DE VATANDAŞ ÇEVİK KUVVETE GİTTİ

Van ve Hakkari'de İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösteren vatandaşlar, çevik kuvvet personelini ziyaret ederek, gül dağıttı.  AK Parti Hakkari İl Teşkilatı üyeleri, Beşiktaş'taki terör saldırısına tepki göstermek için İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi. Burada görevli personele gül dağıtan teşkilat üyeleri, saldırıyı lanetleyerek, polis memurlarına başsağlığı diledi. (İHA-AA)

Editör: TE Bilisim