Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Serdar Poyraz, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy´un hayatından kesitler anlattı. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de, İstiklal Marşı’nın kara günlerden kurtulmanın bir göstergesi olduğunu belirterek, “İstiklal Marşımız, bizim kahramanlık destanımızdır. Heybetli kimliğimiz, vatanseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşımızdır” dedi. Şiirlerin okunduğu programda, daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Program, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Onu Biz Yazdık’ adlı oratoryo ile son buldu. Programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

BİR PROGRAMDA GENÇLİKTEN

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nedeniyle bir program düzenlendi.
Van Gençlik Merkezi sinema salonunda düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Şube Müdürü Metin Yıldız tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Şiirlerin okunduğu program, daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin gençlik merkezi çalışanları tarafından verilmesiyle son buldu. Katılımcı gençlere çeşitli hediyelerin de verildiği programa Van Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, gençlik liderleri ve çok sayıda genç aileleri ile katıldı. 

Editör: TE Bilisim