ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ / HAMİT KARAKUŞ- Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “Travel Turkey İzmir Fuarı”nda Van tanıtıldı. Fuardaki stantlarda en çok tercih edilen stant Van standı olurken, en çok sevilen hayvan ise dünya güzeli olan Van Kedisi “Su” oldu. Fuar sonrası Şehrivan’a açıklama yapan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, “Giderken Van peynirimizi, Van cacığımızı, balımızı, çöreğimizi, lavaş ekmeğine kadar her şeyi götürdük. Orada kavut ve murtağa yaptırdık. Misafirlerimize ikram ettik. Güzel bir 3 gün geçirdik. Sektör açısından çok faydalı bir 3 gündü. Sektöre büyük katkı sunduğunu söyleyebilirim. Amacımız bu tarz fuarlarda Van’ı tanıtmak.” Dedi. 

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “Travel Turkey İzmir Fuarı”nda Van tanıtıldı. Van adına İzmir’de düzenlenen ‘Travel Turkey İzmir Fuarına” Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuara 43 ülkeden bin 300 katılımcı yer aldı. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların akınına uğrayan fuarda yer alan Van Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Van’ı yerli ve yabancı katılımcılara tanıtmak üzere fuar alanında yerini aldı. Dört gün boyunca Van’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtıldığı fuara; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Edremit Belediyesi, Van TSO, Van Ticaret Borsası, TÜRSAB ve turizm sektörleri katkı sağladı. Van Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, TÜRSAB Van Şubesi, Van Otelciler Birliği ve turizm sektörünün aynı stantta tanıtım çalışması yaptığı fuarda, dünya güzeli olan Van kedisi “Su” görücüye çıktı. 

KENTİN TÜM DİNAMİKLERİ DESTEK VERDİ

Fuar sonrası Şehrivan’a açıklama yapan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, İzmir fuarına sektörle birlikte katılım sağladıklarını ifade ederek, “İlk olarak yer konusunu çözdük. Sonrada kenti temsilen bir stant kurduk. Bir ay öncesinden tüm çalışmalarımızı tamamladık. Ve fuardan 2 gün önce fuar alanındaki yerimizi aldık. Fuar günü de ilimizi temsilen açılışa katıldık. Bu yıl valiliğimizi temsilen Çaldıran Kaymakamlığımızla birlikte fuara katıldık. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Edremit Belediyesi, Van TSO, Van Ticaret Borsası, TÜRSAB ve turizm sektörleri katkı sağladı. Van Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, TÜRSAB Van Şubesi, Van Otelciler Birliği ve turizmcilerin büyük katkısı oldu. Ortak bir çalışma yaptık. Hem İzmir hem de İstanbul fuarı için bir bütçe ayırdık. Ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitemiz 2 Van Kedisi ile fuara katıldı. Fuarda en fazla ilgiyi bizim standımız gördü. Bununda sebebi kedilerimiz oldu. Kedilerimizden birinin en güzel kedi seçildiğini duyan herkes oraya geldi ve yoğun bir ilgi vardı.” İfadelerine yer verdi.  

AKTUĞ: SEKTÖRÜN MEMNUN AYRILMASI BİZLERİ DE FAZLASIYLA MEMNUN ETTİ

Fuarda stantlarını ziyaret eden tüm misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için çalışma yaptıklarını vurgulayan Aktuğ, “Giderken Van peynirimizi, Van cacığımızı, balımızı, çöreğimizi, lavaş ekmeğine kadar her şeyi götürdük. Orada kavut ve murtağa yaptırdık. Misafirlerimize ikram ettik. Güzel bir 3 gün geçirdik. Sektör açısından çok faydalı bir 3 gündü. Sektöre büyük katkı sunduğunu söyleyebilirim. Amacımız bu tarz fuarlarda Van’ı tanıtmak. Bu İzmir’de 13’üncüsü düzenlendi. Bu yılki fuar ortak paydaşların çalışması sonucu yapıldı. Sektörün memnun ayrılması bizleri de fazlasıyla memnun etti. Sektörden arkadaşlar 3 gün boyunca bağlantılar kurdular. Her sektörden katılımcılarımız vardı. Oraya gelen her arkadaşımız orada gerekli bağlantıları kurdular.” Diye belirtti. 

“İRANLILARIN KENTE OLAN KATKISI ÇOK BÜYÜK”


    
Aktuğ, “Güzel bir 3 günün ardından memleketimize döndük. Sezonla birlikte bu yıl İzmir’den çok fazla misafir ağırladık. İnşallah yeni sezonda da İzmir’den Van’a yoğun bir katılımcı gelir. Temennimiz bu yönlü. Biz Van’ın tanıtımı konusunda orada yer aldık. Tanıtım konusunda gerekli bilgileri verdik. Bizimle birlikte sektörden gelen arkadaşlarımız turist çekmek konusunda gerekli bağlantılarını kurdular. Güzel sonuçlarda aldıklarını söylediler. Fuarlar kentin tanıtımları konusunda çok önemli. Uluslararası bir fuar olduğu için kentimizi tanıtma açısından çok fazla önem arz ediyordu. Biz anlattık, yurt dışından gelenler kendi ülkelerini ve şehirlerini anlattı. Güzel bir kaynaşma ortamı vardı diyebiliriz. İnşallah güzel şeyler olacak. Turizm bu kentin en büyük gelir kaynağı turizm. Ve biz bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. İranlılar bizim için çok önemli. İranlıların kente olan katkısı çok büyük ve biz bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

  

VAN KAHVALTISI ZİYARETÇİLERE İKRAM EDİLDİ

Van’ın turizmde hak ettiği değeri almaya başladığını dile getiren Aktuğ, “Yaptığımız tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladık, ancak çok daha fazla çalışıp turizm pastasındaki payımızı daha da artırmak istiyoruz. Bu nedenle gerek ulusal gerek uluslararası bütün fuarlara katılıp ilimizi temsil ediyor ve onu en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Van’ın turizm dinamiklerini bu stantta birleştirmeye çalıştık. Hep beraber Van’ı marka şehir yapmak, Van’ı turizm kenti yapmak için çalışıyoruz. Ayrıca 3 gün süren fuarda ziyaretçilere UNESCO yolunda olan Van kahvaltımızı da ikram ettik. Ben bu anlamda bizi yalnız bırakmayan ve her zaman desteklerini sunan başta Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim