Van Kahvaltısı Derneği, Antalya 5. Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) katılarak, etkinliğin ilgi odağı oldu.
’Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla 4 gün sürecek olan ve 81 ilin katıldığı YÖREX Fuarı renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği fuarda, Van standı ziyaretçilerin akınına uğradı. Van kahvaltısi ürünlerinin sergilendiği fuarda, Antalyalılar otlu peynir başta olmak üzere birçok Van ürününün tadına varma fırsatı yakaladı. Antalyalılar, kırılan rekordan dolayı ise Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner ve dernek üyelerini tebrik etti. Daha sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Van Kahvaltısı Derneği’nin standını ziyaret ederek, stantta kahvaltı yaptı. Dernek Başkanı Yunus Caner ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz ve TOBB Başkanı Hısarcıklıoğlu, Guinness Rekoru’nda yakalanan başarıdan dolayı da tüm Vanlıları kutladıklarını ifade ederek, tebriklerini ilettiler.
Van kahvaltısı ürünlerinin Antalya fuarında bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Bakan Yılmaz, Van’a özgü bu ürünlerin 81 ildeki insanlara ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Bu yüzden mutlaka her fuarda Van’ı görmek istediklerini anlatan Bakan Yılmaz, Antalyalıların ise Van ürünlerinin tadına varmaları için bu fırsatı kaçırmamaları çağrısında bulundu.
Bakan Yılmaz’ın açıklamaları üzerine kendisine bilgi veren Yunus Caner ise, Türkiye’nin her ilinde düzenlenen ve düzenlenecek olan her fuara katılmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, Antalyalıların Van standına yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. İlerleyen tarihlerde de Van’ın Cumhuriyet Caddesi’nde kahvaltı şenliği düzenleyeceklerini anlatan Caner, Bakan Yılmaz ve Hısarcıklıoğlu’nu bu şenliğe davet etti.

Editör: TE Bilisim