Sütçü Kenan isimli kahvaltı salonundan gazetecilerin de hazır bulunduğu kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, 1 Haziran tarihinde kırılan rekorun kentin tanıtımına büyük fayda sağladığını belirtti. Tüm Van halkı için büyük bir önem arz eden 1 Haziran'daki dünyanın en kalabalık kahvaltı rekoru etkinliğinin ardından emeği geçenlere teşekkür etmek amacıyla toplanmış bulunduklarını belirten Caner, “Bizler yeni bir derneğiz. Van Kahvaltısı Derneği'ni kurarak önümüzdeki süreçte Van'ın en önemli kültür değerlerinden biri olan Van Kahvaltısı'nı tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu etkinlikte başarısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu rekorun bizlere büyük bir sevinç ve mutluluk kaynağı olmuştur. Van Kahvaltısı artık Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) elinde olan bu rekoru, 1 Haziran 2014 tarihi itibariyle bizler elimize geçirdik ve eski rekor tarih oldu. Bu başarıda şüphesiz birçok kurum-kuruluşun, kahvaltıcılarımızın ve sabahın 5'inde etkinlik alanına gelen halkımızın büyük başarısı var. Yine etkinliği kamuoyuna duyurmayı başaran tüm gazeteci dostlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. En önemli başarılardan biri de Van TSO Başkanı Sayın Necdet Takva'ya ve yönetimine aittir. O yüzden bizler bugün kendisine bir plaket takdim etmeyi uygun gördük. Ben burada sizlerin huzurunda bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Daha sonra konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, kendilerine böylesi bir nezaketi gösterdikleri için başkan Caner ve yöntemine teşekkür etti. Başarıya en büyük katkılardan birini, ildeki kahvaltıcı esnafının sunduğunu anlatan Takva, “Şimdi bu esnaflarımız dernekleşti ve artık birliktelik duygusu ile hareket edeceklerdir. Ben dernek yönetimine şunu öneriyorum: Şimdi kahvaltıcılık sizin işinizdir. Sizden isteğimiz her yıl Haziran ayının ilk pazar günü büyük bir etkinlik yapalım. O günü 'Dünya Kahvaltılar Günü' ilan edebiliriz. Şimdiden önümüzdeki yıl yapılacak etkinliğe odaklanılabilir. Biz şimdiden yapılacak olan etkinliklere gerekli desteği vermeye hazırız. Büyük başarının arkasında baktığınızda çok yoruldu. Perde arkasında gerçekten de büyük sıkıntılar yaşamış olabiliriz. Ama sonuçta biz bu işi başardık ve rekoru kırdık. Emeği geçen herkese ben tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımıza da ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Çünkü inanın bu etkinliklerin duyurulmasında ve etkinlik öncesi yayınları ile gazeteci ve medya mensubu arkadaşlarımızın büyük payı olmuştur. Rekor sertifikasının bulunması gereken yer Van Kahvaltısı Derneği’dir. Aslında bu sertifika birçok yerde bulunmalıdır. Biz bunu çoğaltıp birçok yere göndermeyi düşünüyoruz. Yine bizim kahvaltı logosu var, artık o da bir nevi tescillendi. Bence bu kahvaltı logosunu herkes kullanmalıdır. Bu logomuza sahip çıkalım" şeklinde konuştu. (İHA)

 

Yapılan konuşmanın ardından Yunus Caner tarafından Van TSO Başkanı Necdet Takva'ya plaket takdim edilirken, Takva da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi tescil eden sertifikayı Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner'e takdim etmesiyle kahvaltı etkinliği sona erdi.

Editör: TE Bilisim