Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı bin 700 nüfuslu ve 220 haneli Karagündüz Mahallesi, kayyum başkanlardan yardım bekliyor. 
Sahipsizlik yüzünden yolları köstebek yuvasına dönen, sağlık ocağı kapanan, her ilkbahar ve sonbahar mevsiminde sel suları tehdidi altında bulunan Karagündüz Mahallesi, 5 aydan beridir ek içme suyu şebeke hattının elektrik bağlantısı için bekliyor. Umudunu atanan kayyum başkanlara bağlayan mahalle sakinleri, her yönü ile sorun yumağına dönen mahallelerine bir an önce sahip çıkılmasını ve yaşadıkları sıkıntıların giderilmesini istiyor. Sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi veren mahalle birinci azası Mehmet Emin Şahin, “Kafamızı nereye çeviriyorsak bir sorunla karşılaşıyoruz. Daha önce ne yazık ki köyümüze sahip çıkılmadı ve biz bu sorunlarımız ile baş başa bırakıldık. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Önder Can’dan umutluyuz. Bu sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz” dedi.
Mahallenin ulaşımını sağlayan Erçek-Karagündüz yolunun kötü durumda olduğunu ifade eden Şahin, “Köstebek yuvasına dönen yola acilen yama yapılması gerekmektedir. Ayrıca yol üzerinde bulunan köprü, sel suları yüzünden hasar görmüş ve iki aracın geçişi imkansız hale gelmiştir. Bu konuda ilgililere yaptığımız müracaatlardan ne yazık ki bugüne kadar bir sonuç alamadık” ifadelerini kullandı.


Mahallenin enerji nakil hattını ayakta tutan direklerin meydana gelen fırtına yüzünden hasar gördüğünü ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Şahin, bu direklerin acilen düzeltilmesi ve sağlamlaştırılması gerektiğini kaydetti. Olası bir devrilme sonucu üzüntü verici olaylarla karşılaşacağını söyleyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Karagündüz Mahallemizde bulunan sağlık ocağı, mahallemiz dışında 5 ayrı yerleşim yerine de hizmet vermekteydi. Toplam 6 bin nüfusun faydalandığı sağlık ocağımız kapatıldı. Hastalarımız bir iğne vurdurmak için Erçek Mahallesine gitmek zorunda kalıyor. Aracı bulunmayan için bu durum işkencedir. Sağlık ocağımızın yeniden aktif hale gelmesi için yetkililerimizden yardım talep ediyoruz.”


Karagündüz Mahallesi’nde mevcut içme suyu şebekesinin yeterli gelmediğini de sözlerine ekleyen Şahin, “Yeni oluşturulan sulama suyu kaynağının içme suyu şebekesine aktarılması için tüm çalışmalar tamamlandı. Ancak su pompalarına enerji bağlantısı için VASKİ ve VEDAŞ arasında 5 aydan beridir gerekli yazışmalar yapılamadı. Defalarca iletilmesine rağmen sorun giderilemedi ve mahallenin içme suyu sorunu halen devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Mahallenin içerisinden geçen ve 7 kilometre uzunluğunda olan sulama kanalının her ilkbahar ve sonbahar mevsimi dönemlerinde sel sularının tehdit oluşturduğunu belirten Şahin, “Sulama kanalının ıslahı konusunda bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına yaptığımız müracaatlardan sonuç alamadık. Kanalın ıslahı konusunda kayyum olarak atanan başkanlardan yardım talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim