Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan kent meydanı için çalışmalar start aldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, meydanda bulunan Mısır çarşısı esnafıyla bir araya gelerek toplantı yaptı.

 

Van’ın uzun zamandır özlemle beklediği kent meydanı için çalışmalar başladı. Van Gölü kirliliğinden, çöp sorununa, alt yapıdan üst yapıya, kentin birçok sorununa çözüm için soluksuz çalışan Vali Zorluoğlu, yine önemli bir projenin startını verdi. Kısa bir süre önce Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan kent meydanı projesinde ilk kazma Nisan ayında vurulacak. Yapım aşamasıyla ilgili hazırlıklar sürerken Vali Zorluoğlu, Kent Meydanı alanında dükkanları bulunan mülk sahipleriyle bir araya geldi. Vali Zorluoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İlgili Daire Başkanları, proje firmasının yetkilileri ile Mısır Çarşısı esnafı katıldı.

 

Esnaflarla tek tek tokalaşıp hiçbir mülk sahibinin mağdur edilmeyeceği sözünü veren Vali Zorluoğlu, toplantıya katılanlara projenin detaylarını anlatarak meydanla ilgili hazırlanan videoyu izletti.

 

Yaklaşık 25 bin metrekare üzerine kentin yeni cazibe merkezini inşa edeceklerini belirten Zorluoğlu, “Güzel Van’ı inşallah hükümetimizin destekleri ile çok güzel bir meydana kavuşturmak için çalışmalara başladık. Bugünde bunun ilk adımını atıyoruz. Meydan çalışmalarımızı başlatıyoruz” dedi.

 

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Projenin başında bizzat kendisinin olduğunu ve takip ettiğini belirten Vali Zorluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “25 bin metrekarelik alanın büyük çoğunluğu hazineye ait. Bakanlar kurulu kararı ile buralar bize teslim edildi. Siz esnaflarında bu projemize katılıp destek olmanızı istiyoruz. Bu projenin başında bizzat ben varım. Burada sizinle hem devlet, hem de belediye başkanı olarak konuşuyorum. Hiç kimsenin hiçbir şüphesi olmasın. Kimin ne hakkı varsa tam olarak ödenecektir. İnşallah sizlerle en iyi şekilde anlaşıp sizleri mağdur etmeyeceğiz. Aynı zamanda devletin menfaatlerini de gözeteceğiz. Bunun için bugün bir araya geldik. İnşallah bu projeyle Van kazanacak.”

 

ESNAFTAN PROJEYE TAM DESTEK

Projenin genel olarak kendilerini de mutlu ettiğini belirten esnaflar, “Proje gerçekten Van’a yakışır bir proje. Biz projeyi Mısır Çarşısı esnafı olarak çok beğendik. Sayın Valimize çok güveniyoruz. İnşallah kendilerinin gayretleri ve çabalarıyla şehrimiz güzel bir meydana kavuşacak. Bizi düşündüğünüzü biliyoruz. Ama sizden tek dileğimiz bizleri mağdur etmeyin. Çünkü biz buradan ailelerini geçindiren insanlarız” diye konuştular.

 

Toplantının ardından Vali Zorluoğlu, Mısır Çarşısı esnafı ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Editör: TE Bilisim