Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Van Kitap Fuarı’  vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Fuarın bitmesine iki gün kala ziyaretçi akınına uğrayan Fuar Kongre Merkezi adeta dolup taştı.


13 Aralık Cuma günü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Fuar Kongre Merkezinde kapılarını açan Van Kitap Fuarı, 7’den 70’e her yaştan vatandaşın ilgisiyle karşılaştı. 300 yayınevi, 300’den fazla yazar ve şairin katıldığı fuar,  Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan taşıyor. Ünlü yazarların imza günleri düzenlediği fuarda şiir dinletileri, panel ve söyleşi düzenleniyor. Fuarda ayrıca kitapseverler aldıkları kitapları da yazarlarına imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. 


Fuara olan ilgiden memnun olduklarını ifade eden Yazar Beyza Alkoç, “Çok güzel bir organizasyon burada olmaktan çok mutluyum. Oldukça memnun kaldım. Sizlerin de gördüğü gibi çok güzel bir ilgi var. Her şey çok güzel gidiyor. Çok sıcak ve samimi bir ortam var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni neslin kitaba olan ilgisinden memnun olduğunu belirten Alaattin Kızıltaş adlı vatandaş “Fuar çok mükemmel. Güzel bir ilgi var. Buradaki ortam adeta insanı büyülüyor. Kitap aldık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.


Van Büyükşehir Belediyesine bu kültür hizmetinden dolayı teşekkür eden kitapsever Cesim Aydın ise “ Üç yıldır fuara katılıyoruz. Van Büyükşehir Belediyesinin kültür hizmeti olarak çok önemli bir faaliyete imza atıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Gençlerimiz özellikle ilgili güzel bizler bu kültür hizmetini devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.  


Fuarda kitap fiyatlarının uygun olduğunu belirten bir diğer kitapsever Aleyna İpek de şunları söyledi: “Fuar çok güzel gerek kitap çeşitliliği gerekse de fiyatlar noktasında burası çok daha avantajlıdır. Kitap aldım. İndirimler gayet iyi emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” 


Fuar yarın saat 19.00’a kadar açık olacak.
 

Editör: TE Bilisim